Felhívás!

Pótfelvételi drámatagozatra

Románia egyetlen magyar nyelvű, akkreditált drámatagozata szeptembertől egy újabb kilencedikes színészosztályt indít. A felvételire szeptember 3-án lehet beiratkozni a Plugor Sándor Művészeti Líceum titkárságán, míg a vizsgára szeptember 4-én, kedden 10 órakor kerül sor a líceum Visky Árpád drámatermében.
A felvételi vizsga követelményei között a következő próbák szerepelnek: kötetlen beszélgetés a felvételiző diákkal, olvasás első látásra, egy vers elmondása, ritmikai gyakorlatok, ének, mozgásgyakorlatok, valamint különböző fantáziajátékok.
A drámaosztály egy komplex szakmai képzés, amely a szakmai kérdéseken túl magába foglalja a tizenévesek személyiségének fejlesztését olyan szaktantárgyak által, mint színészmesterség, improvizáció, beszédtechnika, művészi beszéd, színpadi mozgás, retorika, társasági tánc, kontakttánc, bábképzés, újságírás, filmművészet, színháztörténet, pályázatírás és színházesztétika.
A drámás diákok számára a tagozat rendszeresen szervez ingyenes kirándulásokat, nemzetközi szaktáborokat, valamint Fazakas Misi vezetésével lehetőségük van színházi előadásokban is kipróbálniuk magukat. Az európai, ázsiai és marokkói hírnévre szert tett Osonó Színházműhely produkcióiba beválogatott drámás diákok több alkalommal vesznek részt erdélyi, európai és thaiföldi turnén.
A felvételizni szándékozó diákoknak az iskolájuk titkárságán kell kivenniük a felvételi beiratkozásához szükséges dokumentumot. A felvételire való beiratkozás ezzel a dokumentummal, valamint a diák keresztlevelének és személyazonossági igazolványának másolatával, egy orvosi igazolással, illetve a szülők személyazonossági igazolvány-másolatával történik.
További információk a 0367.401.019-es telefonszámon, vagy a www.osono.ro honlapon.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.