Felhívás!

Nektária Székelyföldi Mézverseny

Első alkalommal szerveznek interaktív rendezvényt a székelyföldi méhészetek és helyi mézek népszerűsítésére. A Székely Gazdaszervezetek Egyesülete a 6 székelyföldi méhész egyesülettel közösen szervezik meg idén első alkalommal a Nektária Székelyföldi Mézversenyt Székelyudvarhelyen.

Az elmúlt években számos kisebb méhészet jött létre hazánkban, ami nagyban hozzájárul a mezőgazdaság fejlődéséhez, hiszen a kis munkások által beporzott területek látványosan több termést hoznak. Székelyföldön egyre többen foglalkoznak főállásban méhészettel, az értékesített mézeket magas szintre emeli a tisztaságuk, és az, hogy bizalmi kapcsolat alakul ki a termelő és vásárló között.

A Nektária alkalmával a kis és nagy székelyföldi méztermelők munkájának gyümölcsét, a legfinomabb mézeket fogja megkóstolni, majd értékelni a bíráló bizottság. A versenyre augusztus 15-ig lehet nevezni, a díjazásra várakozva pedig mézvásárokon vehetnek részt az érdeklődők a három székelyföldi megyében. A szervezők reményei szerint a következő években más-más székelyföldi megyékben szervezhetik meg a Nektáriát. További információk nemsokára az esemény Facebook-oldalán (www.facebook.com/szekelyfoldimezverseny) lesznek elérhetők.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.