Felhívás!

Ne játszadozzanak a magyar fiatalok oktatásával és jövőjével!

Megdöbbenéssel vettük tudomásul a román kormány részéről azon törvénymódosítást, amely az elemi iskolákban tanuló magyar anyanyelvű kisdiákokat érinti a román nyelv oktatását illetően. Ezen rendelet sem szakmai, sem pedig logikai szempontból nem magyarázható! A fő szempont nem az, hogy a magyar anyanyelvű fiatalok elsajátíthassák a román nyelvet legalább társalgási szinten, hanem mindinkább megnehezíti számukra ezt a feladatot.

Nyilvánvaló, hogy ez a rendelet nem hivatott megoldani a román nyelv oktatásának és számonkérésének amúgy is diszkriminatív rendszerét, hanem egy újabb állomása annak a magyarellenes hadjáratnak, amelyet a román kormány folytat közösségünk ellen. Felszólítjuk a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) vezetőségét és összes parlamenti képviselőjét, szenátorát, hogy az értelmetlen szimbolikus megmozdulások helyett a lehető legdrasztikusabb módon adják a román képviselőház elnökének értésére: elfogadhatatlan, hogy az általa összetákolt bábszínház, inkompetens miniszterei és magyarellenes munkatársai a magyar fiatalok oktatásával és jövőjével játszanak! Elvárjuk, hogy a megválasztott képviselőink minden rendelkezésükre álló eszközzel éljenek, hogy ezen kormányrendelet minél hamarabb legyen visszavonva!

Reménykedünk, végre valós lépéseket tesznek annak érdekében, hogy a magyar fiatalok számára a román nyelvet ésszerűbben oktassák, és igazságosan kérjék számon. Továbbá felkérjük a magyar iskolák igazgatóit, tanítóit és tanárait, hogy lehetőség szerint ne tegyenek eleget ennek a szakmai szempontból is értelmetlen és káros rendeletnek.

Legfőbb ideje annak, hogy az erdélyi magyarság megvédje magát a román állam évek óta tartó magyarellenes ámokfutásával szemben!

Erdélyi Magyar Ifjak

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.