Felhívás!

Indul a roncsautó-program

Indul a roncsautó-program Románia

Mától újraindul a roncsautó-program, miután a kormány csütörtöki ülésén jóváhagyta a hazai gépkocsipark felújítását célzó kezdeményezés költségvetésének 198 millió lejjel való kiegészítését.

Graţiela Gavrilescu környezetvédelmi miniszter egy szombati sajtótájékoztatón rámutatott, mától 30 ezer, egyenként 6500 lej értékű kedvezményt biztosítanak új személygépkocsi vásárlásakor azoknak, akik leadnak a roncstelepen egy régi járművet. Hibrid meghajtású autók vásárlása esetén további 1700 lej kedvezmény jár – mondta a tárcavezető. A miniszter hangsúlyozta, a hétfőtől rendelkezésre bocsátandó 30 ezer utalvánnyal eléri az 50 ezret a program keretében idén meghirdetett támogatások száma, és ezt jövőre is tartani szeretnék.

Csütörtöki ülésén a kormány 714,7 millió lejjel egészítette ki a Környezetvédelmi Alap 2018-as költségvetését. Nelu Barbu kormányszóvivő akkor azt mondta, ebből az összegből 198 millió lejjel pótolják ki a roncsautó-program büdzséjét, a háztartási gépek roncsprogramjára húszmillió lejt szánnak idén, az elektromos autók töltőállomásainak kialakítását támogató programra 92 millió lejt, az elektromos buszok vásárlását támogató programra pedig 460 millió lejt hagytak jóvá.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.