Felhívás!

Milyen abroncsokat használjunk télen?

Az elmúlt napokban megjelenő hírekkel és a négy évszakos abroncsokkal kapcsolatosan szeretnénk néhány információt pontosítani.

Azon abroncsok, amelyek oldalán megtalálható az M+S, M.S. vagy M&S feliratok egyike, használhatóak télen, havas, illetve latyakos úton is (az 5/2011-es kormányhatározat értelmében). Az M+S (Mud and Snow) felirat azt tükrözi, hogy az adott autógumi egy téli abroncs, viszont annak teljesítménye nem volt tesztelve téli körülmények között. Az M+S jelzések megtalálhatók a SUV és 4×4-es abroncsok esetében is, annak ellenére, hogy azok nem téli vagy négy évszakos gumiabroncsok.

Az új európai szabályozásoknak megfelelően a négy évszakos (all season) abroncsok oldalán az M+S felirat mellett fel kell legyen tüntetve a „Three Peak Mountain SnowFlake” (egy három csúcsú hegyet és hópehely) szimbólum is, amely azt jelenti, hogy az abroncs tesztelve volt téli körülmények között, az ETRTO (Európai Gumiabroncs- és Felnik Műszaki Szervezete) szabványnak megfelelően. Ennek értelmében azon autótulajdonosok, akik betartják a hatályban lévő jogszabályokat és olyan abroncsokat használnak télen, havas, illetve latyakos úton, amelyeken megtalálható az M+S, M.S. vagy M&S felirat, nem büntethetőek!

A Nexxon csapata mindenképp olyan abroncsot ajánl közúti használatra, amely tesztelve volt téli körülmények között. Külföldi utazás esetén tájékozódjanak arról, hogy egyes országokban (pl. Németországban) kötelező-e a „három hegycsúccsal és hópehellyel” ellátott abroncsok használata.

A Nexxon csapata

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.