Felhívás!

Jelentős támogatást kaptak

Jelentős támogatást kaptak Kovászna megye

A Lemhényi Ifjúsági Szervezet néhány tagja hétfőn Budapestre látogatott, ahol lehetőségük volt bemutatni a Hőseink Ösvényén című projektjük első szakaszát, amely befejeződött, a jövő év nyarán szeretnék folytatni a projekt második felét.

Ez idáig sikerült bejárni, azonosítani, valamint feltérképezni az Ojtoz–Úz erődrendszerét összekötő védelmi állásokat, amiről online térkép is készült az idelátogató turisták számára. A projekt folytatásához és az útvonal további feltárásához 2,5 millió forint támogatást kapott az egyesület a Nemzetpolitikai Államtitkárságtól.

Budapesti látogatásuk során az egyesület tagjai dr. Szilágyi Péter miniszteri biztos úrral tárgyaltak, akinek részletesen bemutatták projektjüket, amelyre utólag 2,5 millió forintos támogatást kaptak a Nemzetpolitikai Államtitkárság részéről, valamint dr. Szilágyi Péter miniszter biztosította őket további támogatásról, és arra ösztönözte a fiatalokat, hogy minél szélesebb körben ismerjék meg tájaikat és a történelmüket, és ezt próbálják továbbadni.

A kapott összegből a fiatalok technikai felszerelést és egyéb, az útvonal feltárásához szükséges eszközt vásárolnak, hogy tovább tudják folytatni és fejleszteni az online térképet, megtisztítani a már megtalált bunkereket és kiépíteni egy lehetséges turistaútvonalat. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.