Felhívás!

Mélyszegénység és kirekesztettség ellen

Április 29-én sajtótájékoztatón mutatta be a Sepsi GAL Egyesület a 2020-as éves tevékenységi beszámolóját és a szervezet új stratégiai irányvonalait. Veres Nagy Tímea projektmenedzser beszámolt az előző év legfontosabb eredményeiről, nevezetesen: három pályázati felhívás sikeres lebonyolításáról, amelynek eredményeként 6 pályázatot nyújtottak be helyi civil- és állami szervezetek. Ugyanakkor az egyesület stratégiai célkitűzéseit és az elkövetkező időszakra vonatkozó terveit is ismertette.

A Sepsi Helyi Akciócsoport egyesület egyik meghatározó feladata a Helyi Fejlesztési Terv célkitűzéseire megítélt, közel 7 millió eurót helyi pályáztatási folyamat révén olyan sepsiszentgyörgyi szervezetek és intézmények projektjeinek a támogatására fordítani, amelyek a Fejlesztési Terv célkitűzéseit szolgálják, és amelyek hozzájárulnak 2023 végéig 1000 kirekesztett ember életszínvonalának növeléséhez. Ennek a pályáztatási folyamatnak ért végére az egyesület idén áprilisban, amikor az utolsó benyújtott és helyben elbírált pályázat is megkapta a központi jóváhagyást Bukarestből, s ekképp elkezdődhet a projekt feltöltése az országos pályáztatási rendszerbe.

Az egyesület 2017-ben kezdődött történetének meghatározó pillanata ez, hiszen 2020 márciusa és 2021 áprilisa között 3 pályázati kiírást sikerült megjelentetni, amelyre összesen 6 projekt érkezett be, mind helyi szervezetek és különböző állami intézmények partnerségében. Minden benyújtott pályázat a Helyi Fejlesztési Terv általános célját követi, azaz: 2023-ig csökkenteni a mélyszegénység és a társadalmi kirekesztettség által veszélyeztetett emberek számát Sepsiszentgyörgy három marginalizált övezetében (ZUM 1: Őrkő, ZUM 2: Csíki negyed, ZUM 3: Szépmező), az életminőség javítása, a társadalmi kohézió növelése, a lakókörnyezet javítása és a gazdasági élet ösztönzése által. További információért keresse fel a Sepsi GAL Egyesület honlapját (https://galsepsi.ro).

(sajtóközlemény)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.