Felhívás!

Lehet regisztrálni a Sic Card Karrier Napok idei kiadására

Idén online térben szervezi meg a karrier- és életpálya tanácsadást a Prospero Ifjúsági és Kulturális Egyesület, valamint a Székelyföldi Diákigazolványt kiadó Centrum Studiorum Egyesület. A középiskolás diákoknak szóló eseményre december 4-ig lehet jelentkezni.

A székelyföldi Karrier Napok 2018-ban indultak Sepsiszentgyörgyön, akkor több mint 450 diák bevonásával. Ezt követően a tavaly Csíkszeredában is megszervezett eseményen közel háromszáz fiatal vett részt, így egyértelművé vált, hogy a járványhelyzet ellenére idén is folytatni kell a programot.

A szervezők az esemény idei kiadását a koronavírus-járvány engedte lehetőségekhez szabták. A megszokott panelbeszélgetések átkerülnek az online térbe, ahol az előzőleg regisztrált diákok előre megfogalmazott és beküldött, pályaválasztás kapcsán felmerülő kérdéseire videóban válaszolnak a szakmájukban elismert és közismert személyek. A több mint két tucat szakmát bemutató, több órás kész filmet minden résztvevő diák megkapja, és idén nemcsak Sepsiszentgyörgy és Csíkszereda, de egész Háromszék, Csíkszék, Udvarhelyszék és Gyergyószék is bekapcsolódhat az eseménybe. A videók bemutatására december 14-18. között kerül sor a benevezett diákok számára. A felhívásra eddig több mint hétszázan jelentkeztek, de 2020. december 4-ig még lehet regisztrálni a www.diakigazolvany.ro címen.

„Nagy öröm számunkra, hogy az idei, egyáltalán nem szokványos tanévben is meg tudjuk szervezni a 3. Sic Card Karrier Napokat, hiszen már tavasszal nagyon sok diák jelezte, hogy ebben az évben is szívesen bekapcsolódna a Székelyföld szintjén is egyedülállónak számító eseménybe. Erős visszajelzés az is, hogy a járvány ellenére az előadók is szívesen eleget tettek a felkéréseknek” – mondta Zsigmond József ötletgazda, a Székelyföldi Diákigazolvány projektigazgatója.

A 3. Sic Card Karrier Napok támogatója idén is a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. és az RMDSZ által alapított Communitas Alapítvány.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.