Felhívás!

KÖZLEMÉNYEK

Felhívás civil szervezeteknek

A Háromszéki Közösségi Alapítvány pályázatot hirdet közösségi projektekre, a projekt tevékenységek finanszírozására Civil Licit révén. A beküldött pályázatok közül a kiválasztott hármat Civil Liciten bemutatjuk, és az így gyűlt adományokkal a pályázatok támogatást nyernek a megvalósításra. A tervezett célösszeg projektenként 5000 lej. Idén a Civil Licitet a csernátoni múzeumban szervezik meg október 20-án.

Minden, Kovászna megyében bejegyzett civil szervezet pályázhat olyan projekttel, amelynek közösségi hasznosulása van, és 2021. november – 2022. május között valósul meg. A benevezésnek kell tartalmaznia egy rövid szervezeti bemutatkozást, valamint a közösségi projekt leírását, tervezett költségekkel és természetesen a pályázó kapcsolati adataival. A pályázatokat a hka@hka.ro címre kell elektronikus formában elküldeni október 7-ig.

(HKA-közlemény)

***

Ötlejes megoldás

Egy köbméter hulladék elszállítása 155 lejbe kerül a TEGA-nak is. Amennyiben egy fogyasztó meghaladja a szerződésbe foglalt hulladékmennyiséget, a hulladékszállítási vállalat kénytelen a plusz mennyiséget kiszámlázni az adott fogyasztónak.

Sokan érdeklődtek arról is, hogy mi legyen a hétvégi házakban keletkezett hulladékkal, hiszen nem akarják a közterületi szemeteskosarakba gyömöszölni egy-egy hétvégi tartózkodás „eredményét” – nem mellékesen ez az eljárás a hatályos jogszabályok értelmében pénzbírságot von maga után. Ilyen helyzetekre létezik az 5 lejért megvásárolható hulladékos zsák, ez a szállítási, illetve hulladékfeldolgozási illetéket is tartalmazza. Ezeket a zsákokat Sepsiszentgyörgyön a TEGA Ág utcai, illetve Energia utcai székházában lehet megvásárolni, falvakban, községekben pedig a boltokban, de a szemeteskocsiktól is, illetve a díjbeszedést végző személyektől is lehet kérni.

(TEGA Rt.-sajtóiroda)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.