Felhívás!

Játssz a figurával!

Játssz a figurával! Közérdekű

A „Játssz a figurával!” – VI. Erdélyi legényes- és verbunkversenyt idén hatodik alkalommal szervezik meg a Vásárhelyi Forgatag részeként, Marosvásárhelyen. Célja segítséget nyújtani a legényes és verbunk tánc minél magasabb színvonalú elsajátításában, ugyanakkor lehetőséget biztosítani a táncosoknak a megmérettetésre is. A nevezés ingyenes.

Az idei évben két – ifjúsági vagy felnőtt – kategóriában lehet jelentkezni. A verseny két részből áll:
1. Kötelező tánc bemutatása: id. Lőrinc Lajos korondi adatközlő tánca a felnőtt kategóriában; Csombor Endre makfalvi adatközlő tánca az ifi kategóriában.
2. Szabadtánc bemutatása: a versenyző szabadon építkezhet (maximum 2 perces időtartamban) más sóvidéki adatközlő verbunkjából is, a táncfolyamatok építkezési elveinek megfelelő újraalkotásával és az adatközlő megnevezésével. A szervezők a regisztrációt követően biztosítanak segédanyagokat a versenyzőknek.

A hatodik erdélyi legényes- és verbunkversenyre augusztus 31-én 17 órától kerül sor a Maros Művészegyüttes termében,.

Nevezni augusztus 13-áig a következő elérhetőségeken lehet: jatsszafiguraval@gmail.com vagy a 0751.013.707-es telefonszámon. A több száz lejes összdíjazású megmérettetésen a táncosokat öttagú szakmai bizottság értékeli.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.