Hirdetés
Hirdetés

Ferenc Pápa Őszentségének

Élve annak a kivételes és rendkívüli alkalomnak a lehetőségével, hogy Őszentséged a romániai pásztori látogatása keretében a magyar római katolikus egyház egyik lelki-szellemi fellegvárát, ősi búcsújáróhelyét, Csíksomlyót is felkeresi, ennek előestéjén mi, az erdélyi magyar nemzeti közösség történelmi egyházainak a tagjai és képviselői – katolikusok, reformátusok, evangélikusok és unitáriusok – rendhagyó ökumenikus istentiszteletre gyűltünk össze Csíkszeredában azzal a céllal, hogy Isten igéjének hirdetésével és közös imádságban hívjuk fel Őszentséged és a nemzetközi közvélemény figyelmét ártatlanul bebörtönzött testvéreink, Beke István és Szőcs Zoltán székely magyar közéleti vezetők mostoha sorsára, és irántuk, valamint kisgyermekes családjaik iránti testvéri szolidaritásunkat kifejezésre juttatva emeljük fel szavunkat fogságból való szabadon bocsátásuk érdekében…

Beke Istvánt és Szőcs Zoltánt általuk el nem követett cselekedetért, jogilag teljesen megalapozatlanul, terrorizmus vádjával ítélték 5–5 esztendei börtönre. Egyetlen bűnük a magyarságuk. Vádiratuk az egész erdélyi magyar, székely közösséget inkriminálja, és tulajdonképpen ennek megfélemlítésére, jogvédő küzdelmének az elfojtására szolgál.

Őszentsége, Ferenc Pápa! Figyelemmel követjük, amikor Egyháza első őrállójaként rendre felemeli szavát a nagyvilágban élő elnyomottak és üldözöttek védelmében. Amikor erdélyi kisebbségi egyházaink és magyarságunk ügyét imádságainkban visszük Isten elé, Őszentségedet is arra kérjük, hogy járjon közben érettünk Románia kormányánál és államelnökénél, hogy az ország egyenrangú és egyenjogú polgáraiként, félelem nélkül és békességben élhessünk szülőföldünkön.

„Christus vincit, Christus regnat, Christus imperat!”

A Csíkszeredai ökumenikus istentisztelet Krisztusban hívő gyülekezete

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük