Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

2023-ban a 13-ik eMAG Black Friday abszolút rekordokat döntött: Amióta ez az esemény létezik Romániában ebben az évben volt a legtöbb vásárló, akik 731 millió lejre vásároltak (x)

2023-ban a 13-ik eMAG Black Friday abszolút rekordokat döntött: Amióta ez az esemény létezik Romániában ebben az évben volt a legtöbb vásárló, akik 731 millió lejre vásároltak (x) Közérdekű
  • A legtöbb vásárló: 600.000, majdnem 50.000-el több, mint a tavaly
  • A legnagyobb növekedés, amióta ez az esemény létezik Romániában: 87 millió lejjel haladta meg a tavalyi eladásokat
  • A legtöbb Marketplace eladó, akik az eseményen részt vettek: 11.600-an 818.000 terméket adtak el

Több mint 600.000 vásárló 2,8 millió lej értékben rendelt terméket a Black Friday keretében az eMAG-ról, november 10-én, 26%-al többet, mint tavaly. A 13-ik alkalommal megrendezett Black Friday megdöntötte az összes eddigi rekordot és bebizonyította az online vásárlás erejét, ami abban áll, hogy minden elvárásnak megfelel a legjobb ajánlataival, egy olyan kontextusban, amikor családok költségvetései egyre szűkösebbek. 

Összességében a Black Friday alkalmával a vásárlók 731 millió lej értékben rendeltek termékeket az eMAG-ról, 87 millió lejjel többet a tavalyhoz képest, és ezáltal a legnagyobb növekedést érve el a 13 év alatt, amióta ezt az eseményt bevezett Romániában az eMAG. Az eredények újra bebizonyították azt, hogy az emberek felkészültek arra, hogy egy nagyobb összeget áldozzanak a családi kasszából az évnek arra az egyetlen napjára, amikor az azonnali kedvezményeknek köszönhetően megvásárolhatták nemcsak a tartós használatra szánt termékeket, hanem  a napi szükségleteket kielégító cikkeket is.

A Black Friday újra bebizonyította az online vásárlás növekvő tendenciáját és a vásárlási sokszínűséget: a vásárlók kosaraiban pénteken, november 10-én, több mint egymillió termék volt a leggyakrabban vásárolt termékek közül: felvágottak, italok, parfümök, személyes tisztálkodási cikkek és kozmetikumok. A Genius kliensek, akiknek ingyenes kiszállítási bérletük és egyéb kedvezményeik vannak a négy online vásárlási alkalmazásban (eMAG, Tazz, Fashion Days és Freshful), átlagosan 6,6 terméket tettek az online kosarukban.

„Az idei év Black Friday eredményei meghaladták az összes elvárunkat és bebizonyította még egyszer az online vásárlás erejét, amely az elkövetkező években még jobban fel fog erősödni. Mindenekelőtt nagyon sok emebr van, aki a szokásos bevásárlásait online végzi el – idén majdnem 50.000-el több kliensünk volt, mint tavaly, akik továbbra is az online vásárlás előnyeit fogják keresni. Hasonlóan, a nagy érdeklődés annak köszönhető, hogy nagyon kedvezőek és diverszifikált az ajánlatok listája, amit a Marketplace eladókkal közösen dolgoztunk ki és amelyek azt bizonyítják, hogy az online térben minden zseb megtalálja a saját méretére való terméket és van hely további növekedésre.” – nyilatkozta Tudor Manea, az eMAG ügyvezető igazgatója

A 2023-as Black Friday eredmények az eMAG-on:

  • A vásárlók az online vásárlási lehetőséget használják arra, hogy nemcsak a tartós használatra szánt termékeket beszerezzék, hanem a napi szükségleteiket kielégítő termékeket is: több mint egymillió terméket vásároltak a felvágottak, tejtermékek, italok, parfümök, személyes tisztálkodási cikkek és kozmetikumok kategóriákból.
  • A Genius kliensek átlagosan 6,6 terméket tettek a kosarukba.
  • Rekord értékű volt a bankkártya használat: 10 románból 7 a bankkártya segítségével fizetett, amit újra azt bizonyítja, hogy az emberek az egyszerű és biztonságos fizetési módot preferálják.
  • A megrendelések többsége, vagyis 58,49%, easybox-ba volt rendelve.
  • A speciális megrendelések között szerepelt 1.800 éjszaka szállás, töb mint 5.600 repülőjegy voucher, 22 autó, de volt 35,5 tonna disznóhús és 1.700 egészségügyi és szépészeti szolgáltatás is.

A rendelések toplistája:

  • Italok, felvágottak és petshop: 607.000
  • Parfümök, személyes tisztálkodási cikkek és kozmetikumok: 501.000
  • Játékok és gyerekholmik: 360.000
  • Kis és nagy elektronikai háztartási cikkek: 204.000
  • Bútorok és lakberendezési tárgyak: 193.000
  • Telefonok, táblagépek és gadget-ek: 162.000
  • Laptopok, IT és irodaszerek: 124.000
  • TV, audio-videó, játékok és könyvek: 115.000
  • Divat és sport: 103.000
  • Barkácstermékek, kerti berendezések és autó: 109.000

Ez volt az első év, hogy a Black Friday alaklmával Bukarest kilépett a legjobb öt megye toplistájáról, az átlagos elköltött árérték per vásárló-szám alapján. Idén, a legtöbb megrendelést leadó megyék toplistáján Iași megye került az első helyre, amit Szilágy, Kolozs, Beszterce-Naszód és Dolj követett, Bukarest pedig a hatodik helyen helyezkedik el.

Bukarest, 2023. november 14.

Az eMAG-ról:

Az eMAG 2001-ben alapított román bejegyzésű cég, a román online kereskedelmi piac úttörője, 2022-ben a legértékesebb román márka lett és az első online kereskedelmi vállalat, amely első helyet foglal el a Brand Finance rangsorolási listán. Több mint 20 éve a cég folyamatosan befektet olyan Romániában kifejlesztett technológiákon alapuló digitális szolgáltatásokba, amelyek segítségével az ügyfelek időt és pénzt takarítanak meg, és létrehozott egy regionális ökoszisztémát, sikeresen exportálva a helyi modellt Bulgáriába és Magyarországra. Saját kínálata és a Marketplace partnerei révén egyre bővülő termékválasztékkal az eMAG az a hely, ahol bárki bármit, bárhonnan kereshet és megrendelhet. Emellett az ügyfelek élvezhetik az olyan kiemelt szolgáltatásokat, mint a Genius, vagy az ingyenes szállítási és egyéb előnyöket kínáló előfizetést, vagy a fizetési átütemezési szolgáltatásokat, mint például a Buy now, pay later (Vásároljon most, fizessen később) vagy a Slice it (Szeletelés). További információk az eMAG-ról: about.emag.ro.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük