Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Az autók fényezésére is vigyáznak a téli útkarbantartás során Sepsiszentgyörgyön

Az autók fényezésére is vigyáznak a téli útkarbantartás során Sepsiszentgyörgyön Kovászna megye

Felkészült a télre a TEGA köztisztasági vállalat, az elmúlt évekhez hasonlóan a hókotrók útja idén is valós időben követhető lesz az interneten, valamint új típusú csúszásgátló anyagot szereztek be, ami kíméletes az autók fényezésével.

Hirdetés
Hirdetés

A cég tájékoztatása szerint tíz járművük áll készenlétben, hogy havazás esetén beavatkozzon, ugyanakkor nem csak a járműveket készítették fel, hanem megfelelő mennyiségű csúszásgátló anyagot is beszereztek.

„Nem olyan anyaggal homokozunk szórjuk az utakat, mint régen, apróbb méretű sóderről van szó, nem tesz kárt az autók fényezésében” – tudatta Máthé László igazgató, hozzátéve, hogy a homok mellett parajdi sót, illetve kalcium-klorid oldatot használnak majd az utcák takarítására.

A vállalat rendelkezik a kisebb utcák takarítására alkalmas géppel is, ugyanakkor a hóeltakarításnál a forgalmasabb utak élveznek prioritást. „Sepsiszentgyörgyön nem takarítunk minden utcát meg a hótól – itt a kisebb utcákra kell gondolni elsősorban. A hókotrás mindig a forgalmasabb útszakaszokkal kezdődik, majd onnan jutunk el a kisebb forgalmú részekig” – számolt be Máthé László.

Tíz jármű áll készenlétben, hogy havazás esetén beavatkozzon. Fotó: TEGA Rt.

Hangsúlyozta, hogy intenzív havazás idejéb minden hókotró folyamatosan úton van, azonban nagy mennyiségű csapadék esetén a TEGA tíz járműve sem tudja teljes mértékben eltakarítani a havat az úttestről, viszont az utak ilyenkor is járhatók, csak nagyobb elővigyázatossággal kell közlekedni.

A téli szezonra a TEGA eddig 400 tonna sódert és ugyanennyi sót szerzett be, a hulladékudvaron található kalcium-kloridos tároló szintén tele van, ez 90 köbméter folyadékot jelent. A készleteket szükség esetén pótolják.

A hókotrókat ide kattintva lehet követni. A belépéshez szükséges felhasználónév (user) TEGA23, a jelszó (password) pedig szintén TEGA23.

Fotó: TEGA Rt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük