Hirdetés
Hirdetés

Véget vetni a színjátéknak

Véget vetni a színjátéknak Kovászna megye

Csaknem ötezer személy támogatta Bálint Józsefet és csapatát, hogy induljon a megyetanácselnöki, illetve megyetanácsosi, és mintegy ezren Tatár Imolát és társait, hogy részt vegyen a sepsiszentgyörgyi polgármesteri, illetve helyi tanácsosi választásokon. Az Erdélyi Magyar Szövetség képviselői tegnap nyújtották be a szükséges dokumentációt.

Bálint József, egy nekik címzett megjegyzésre, miszerint az önkormányzati munka „nem amatőr színjátszás”, azt mondta: „az a színjátszás, ami 30 éve megy, az profi”.

Hirdetés
Hirdetés

– Ezt kell megszüntetni, mert nem színjátszásra, hanem komoly munkára van szükség. A négyéves mandátum nem négy év szabadságot, hanem négy év folyamatos munkát jelent – mondta a megyetanács-elnökjelölt.

Fazakas Péter megyetanácsos-jelölt a magyar nyelv érvényesítését tekinti legfontosabb feladatának, Pethő István fontosnak nevezte, hogy mindenütt legyen alternatíva, hogy azok, akik nem elégedettek a jelenlegi vezetéssel, „ne kényszerüljenek román jelöltre szavazni”, Dimény László (Erdővidék) pedig azt szeretné, hogy azok a települések is, amelyekben „abszolút el van hanyagolva minden”, mint Bölön és Nagyajta, szintén fejlődjenek. A megyei listát a kézdivásárhelyi Johann Taierling vezeti, majd Fazakas Péter, Csáki Attila, Dimény László, Pethő István és Bálint József következik.

Tatár Imola polgármesterjelölt arra hívta fel a figyelmet, hogy Sepsiszentgyörgy költségvetése „lehetőséget teremtene arra”, hogy ne csak a város központját szépítsék, hanem a város külső részei is „rendezettebbek legyenek”. A listán őt Kolcza István, Bálint József, Nagy Gábor Levente, Fazakas Etele, Miklós András követik.

Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő az ellenzék szerepére mutatott rá: szerinte, amit ma az ellenzék mond, azt holnap az RMDSZ „saját ötleteként tálalja”.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások