Felhívás!

Tiszták a forrásvizek

Megette a rozsda, kilyukadt a 100 köbméteres víztartály Málnáson, így a község költségvetéséből újat szerelnek fel, ezúttal nagyobbat, 300 köbméterest. Ezen kívül is zajlik a munka, az önkormányzat partnerre talál a helybeliekben is, akik ha kell, közmunkát is szívesen végeznek a rendezett falukép érdekében.

A málnási víztartály igen leromlott állapotban van már hosszabb ideje, szakértői vélemény szerint javítani már nem lehet, mint ahogy az aljára leülepedett üledéket kitakarítani sem, mert kilyukadna a feneke. Tetemes vízveszteség is a számlájára írható, így időszerű egy új felszerelése, amelynek kivitelezése párhetes, talán egyhónapos munka, a régi mögé állítják fel. Ha készen lesz, remélhetőleg megszűnnek a gyakori vízkimaradások. Hamarosan a málnásfürdői víztartályt is felújítják, kapacitását mintegy 50 köbméterrel megnövelik.

A község falvaiban már többször került sor közmunkára, temetőtakarításban, a parkok rendbetételében segítenek a helybeliek, alkalomadtán a tanács alkalmazottai és pártállástól függetlenül a helyi tanácsosok, illetve a nemrég megalakult málnási ifjúsági szervezet tagjai is besegítenek. Hétfőn Zalánpatakon a népi feredőnél takarítottak, ott szintén kivették részüket a munkából azok, akiknek fontos a környezetük rendezettsége.

És szintén hétfőtől elkezdődött a községközpontban, az első húsz háznál a román kormány által finanszírozott ingyenes telekkönyvezés, amelynek során legkésőbb 2021 őszéig a község minden falujában felmérik a kül- és beltelkeket egyaránt.

A jó hírek sora pedig azzal is folytatható, hogy újabb elemzések szerint iható a málnásfürdői édesvizű forrás vize, továbbá a borvízforrások vízminősége is megfelelő.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.