Felhívás!

Városnapi panasz

Városnapi panasz Kovászna megye

Még el sem kezdődtek igazából a Szent György Napok, de a városlakók körében máris kiütötte a biztosítékot egy szervezői intézkedés: a kivágott csemetékkel körbekerített zöldövezet.

Elsőre valóban furcsa látványt nyújt, hogy a zöldövezetet rügyező, frissen kivágott fákkal kerítik körbe. Persze, annak, aki jártas az erdőgazdálkodásban, már nem annyira „sokkoló” a látvány, mint a szerkesztőségünket felkereső panaszosoknak, akik „beteges feketehumorként” írták le a jelenséget.

Bíró László városgazda elsőre meglepődött a panaszon, aztán rákérdezett, hogy vajon meztelenül járkálnak-e a panaszosok, merthogy ilyen gondolkodással a ruhájuk anyagához felhasznált, földből kitépett növényekért is panaszt kéne tegyenek, ha meg műszálas ruhákba járnak, akkor az még nagyobb környezetszennyezés.

– Komolyra fordítva a szót, az erdőgazdálkodásnak különböző fázisai vannak, ehhez hozzátartozik az erdő gyérítése is, amikor az invazív, gyorsan növő fákat ritkítják, hogy ezek ne nyomják el a nemes fát. Ilyen fa a gyertyán. Mi idejében szólunk és – de már tudják az erdészek is –, hogy a városnapokra mindig igényelünk karókat. Ilyenkor az amúgy is kivágandó fákból adnak – magyarázta.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások