Felhívás!

Túlélni jövedelem nélkül a járványt

Túlélni jövedelem nélkül a járványt Kovászna megye

Többen azért aggódnak, hogy a jelenlegi bizonytalanságban munkahely nélkül, mi több, munkanélküli segély nélkül is maradhatnak, veszélybe kerül családjuk megélhetése a biztos jövedelem hiányában, de olyanok is szép számban akadnak, akik munkahelyeik fele sem mennek, abban bízva, hosszú távon is „kihúzzák” a tartalékolt pénzükkel.

Antal Árpád, Sepsiszentgyörgy polgármestere elmondta, mára (csütörtökre) várnak pontosítást a kormánytól. Szerinte „teljes mértékben kizárt, hogy az eddig tisztességesen dolgozó, adófizető polgár egyik napról a másikra jövedelem, pénz nélkül maradjon”, hiszen végső esetben munkanélküli segélyt is igényelhet.

­– Aki bajba kerül, forduljon hozzám gondjaival a hivatal oldalán, az „Írja meg véleményét a polgármesternek” linknél. Ezek a jelzések valóban hozzám jutnak el – biztatott Antal.

Ördög Lajos, a megyei munkaügyi felügyelőség vezetője kérdéseinkre elmondta, sajnos vannak olyan alkalmazottak, akik, mivel az elmúlt 2 év alatt nem dolgoztak összesen 12 hónapot, nem jogosulnak munkanélküli segélyre.

– Jelzésekre igyekszünk egyénre szabott megoldásokkal előrukkolni. A munkaadók ismerik a törvények adta lehetőségeket, így eddig nem jegyeztünk visszaéléseket. Az elmúlt héten napi szinten fordultak hozzánk segítségért olyan személyek, akik munka nélkül maradtak, de olyan jelzéseket is kaptunk, amikor építőipari cégnek azért kellett bezárnia, mert a munkások féltek, és nemes egyszerűséggel nem mentek be dolgozni – összegzett Ördög.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások