Felhívás!

Tizenkét hónap a kivitelezési határidő

Tizenkét hónap a kivitelezési határidő Kovászna megye

Az Óvások Elbírálásának Országos Tanácsa (CNSC) határozatát követően, amely elutasított egy nagyszebeni cég által benyújtott óvást, Brassó Megye Tanácsa végre megköthette a kivitelezési szerződést a Brassó-vidombáki Nemzetközi Repülőtér utastermináljának megépítésére.

A BOG’ART Kft.– Uti Grup Rt.–Uti Facility Management Rt. társulással kötött szerződés értéke áfával együtt 145.581.180 lej (a licitet 161.955.787 lejre hirdették meg), és a három vállalatnak 12 hónap áll rendelkezésére a szerződés előírásainak végrehajtására (három hónap a műszaki tervek elkészítésére, kilenc hónap az építkezési munkálatok elvégzésére). Az utasterminál három szinten fog megépülni 11.780 négyzetméter összfelülettel, a jó nevű brassói építész, Dorin Ștefan látványterve alapján. A terminál alapterülete 4092 négyzetméter, ez összesen 11.780 négyzetméter beépített területet jelent.

Tóásó Imelda, a Brassó megyei tanács alelnöke „fontos lépésnek”, Kovács Attila, a Brassó megyei RMDSZ elnöke egyenesen „történelmi pillanatnak” nevezte a kivitelezési szerződés aláírását, amellyel csaknem teljesen elkészül a Háromszéket is kiszolgáló reptér, amelyet a Kovászna megyei tanács és Sepsiszentgyörgy önkormányzata is támogat.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.