Felhívás!

Tanügyi épületeket újítanak fel

Sepsibükszádon pénteken fogadták el a költségvetést, lapunk pedig az idei fejlesztésekről, prioritásokról érdeklődött. Bács Márton Csaba, a település polgármestere a soron következő fejlesztések mellett pár aktuális problémára is rámutatott.

Az elöljáró elmondta, a tanács pénteken hagyta jóvá az idei költségvetést, amiből fedeznék a prioritásokat: elsőként a tanügyi épületek – iskola, óvoda – felújítása lenne soron.

– Idén különféle pályázatoknak köszönhetően adottak a lehetőségek, hogy energiahatékonnyá tegyük az épületeket, ezt használnánk ki a felújítások égisze alatt. Az iskola épülete mellett a különálló óvodaépületet például teljesen felújítanánk. Továbbá szeretnénk az utcahálózatunkat is korszerűsíteni, de itt még pár pozitív miniszteri elbírálásra, jóváhagyásra várunk. A csatornarendszer, vízhálózat kialakítása, lefektetése miatt eddig késett az aszfaltozás, most jött el ennek az ideje – részletezte Bács.

Rámutatott, a tavalyhoz képest kissé jobb az idei költségvetés, ám pénzből mindig elkel a plusz, folyton akad, amire el lehet költeni az összegeket.

– Mostanra kikerültünk a vöröszóna-besorolásból, csupán egy koronavírussal fertőzött, nyilvántartott személy van a településen. A mi esetünkben már 6 fertőzéssel azonosított személynél „bevörösödünk”, így vigyázni kell – magyarázta.

A polgármester búcsúzásképpen a medvegondokat is megemlítette, elmondva, hogy még mindig számos vadat látni a falu határában.

– Mindenütt ott vannak a medvék. Idén még nem okoztak bajt, jelzett kárt, de közelségük veszélyt jelent az emberekre – összegzett.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.