Felhívás!

Szűkös a baróti költségvetés

Szűkös a baróti költségvetés Kovászna megye

Négy napirendi pontja volt a tegnapi soros tanácsülésnek Baróton. A városatyák a költségvetés kiigazítását hagyták jóvá, elfogadták a helyi szállítási vállalat, a Transloc tavalyi mérlegét, aztán a polgármesteri hivatal kötelékében, a lakosság-nyilvántartónál dolgozó három személy fizetésének emelésével is egyetértettek.

Lázár-Kiss Barna polgármester elöljáróban megjegyezte, a város költségvetése szűkös, ezért a pénzeket állandóan át kell csoportosítani ahhoz, hogy a legszükségesebb kifizetéseket meg tudják oldani, ezért volt szükséges az újabb költségvetés-kiigazítás, amit a tanácsosok egyöntetűen megszavaztak.
A Transloc-kal kapcsolatban elhangzott, hogy a tavalyi évet 97 ezer lejes profittal zárta, Nagy István tanácsos ezért azt szorgalmazta, hogy akkor közpénzekből ezentúl kevesebb támogatást adjanak a Benedek Csaba vezette szállítási vállalatnak. A lakosság-nyilvántartónál dolgozó három személy javadalmazási előreléptetése ellen (ami nettóban 600 lej pluszt jelent majd az érintetteknek fejenként) senkinek nem volt kifogása, a szakbizottságok is elfogadták a javaslatot.
Egy miskolci vállalkozó 300 széket adományozott Barótnak, melyeket a városi sporttelep focipályájának lelátóira fognak felszerelni, így a szurkolók ezután kényelmesen, ülve nézhetik a meccseket, ezt is elfogadta a városi tanács.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.