Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

SpeakUp

SpeakUp Kovászna megye

Háromszéki fiatalok is részt vettek a SpeakUp nemzetközi projektben, amely szeptember 19–27. között zajlott Manchesterben, az Egyesült Királyságban. A projekt a diszkrimináció, a gyűlöletbeszéd, valamint a rasszizmus köré épült, és fő célja a résztvevő fiatalok érzékenyítése volt a három kérdéskör iránt élményalapú tanulás, közvetlen tapasztalatok által.

Kovászna megyéből a Háromszéki Ifjúsági Tanács részéről Hirni Botond nemzetközi kapcsolatokért felelős alelnök, valamint Mehedințu Éva vettek részt az Erasmus+ Ifjúsági Csereprogram és Képzések programján keresztül finanszírozott, a Beat Bazaar szervezet által lebonyolított projektben.
A projektnek összesen negyven résztvevője volt, kilenc országból: a helyieken kívül Görögországból, Észtországból, Lettországból, Szlovákiából, Magyarországról, Romániából, Olaszországból, valamint Bulgáriából érkeztek fiatalok.

„A manchesteri fiatalokra fókuszált a program a három tematika kapcsán. Azt tapasztalhattuk, hogy a kirekesztő megkülönböztetés etnikai, rassz, származási tekintetben egyaránt elég széles körben jelen van a manchesteri közösségekben” – részletezte Mehedințu Éva. <<
(közlemény alapján)

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük