Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Se kedv, se lehetőség

Nőtt ugyan a karácsonyra adományt gyűjtő egyesületek száma az elmúlt években, de idén a járvány miatt mégis kevesebben tudnak segíteni a rászorulóknak.

A koronavírus-járvány elleni intézkedések rányomták a bélyeget az adománygyűjtésekre is, az egyesületek próbálkoznak, de kevesebb sikerrel, mint tavaly. A szabályozások tiltják a gyülekezést, ezért a szervezetek nem tudnak felállítani átvételi pontokat, ami az adományok számán is megmutatkozik.

Hirdetés
Hirdetés

A Napsugár Egyesület minden évben szervezett cipősdoboz-akciót, de élelmiszereket is gyűjtöttek a rászoruló családoknak. Idén is meghirdették mindkét akciót, de a jelentkezők száma eddig nagyon alacsony – mondta az egyesület elnöke, Rácz Anna óvónő. Tavaly december végéig mintegy ezer ajándékcsomagot és legalább ennyi élelmiszercsomagot kaptak, amit januárban osztottak szét a rászoruló családok között. Ebben az évben alig 30 cipősdoboznyi adomány érkezett, élelmiszert pedig egyáltalán nem kaptak még.

Hasonló gondokkal küzd az Izsák Művek Egyesület is, amelynek tagjai a különböző helyi üzletekben, iskolákban szerveztek gyűjtést tavaly. Idén az online oktatás miatt, az iskolákban való adománygyűjtésük elmaradt, ugyanakkor az egyesület által létrehozott állandó élelmiszeralapba is csak egyetlen sepsiszentgyörgyi üzletben tudnak gyűjteni. Izsák Arnold egyesületi vezető szerint a legtöbben a járvány miatt bevezetett szabályokra hivatkozva utasítják vissza felkérésüket, a szupermarketek pedig egyáltalán nem engedik be a kisebb egyesületeket, hogy kihelyezzék adománygyűjtő dobozaikat. Az elnök szerint más megoldást keresnek, önkénteseket toboroznak, úgy véli, az ő munkájuk által tudnak örömet szerezni a rászorulóknak.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük