Felhívás!

RÖVIDEN

Általános sztrájkra készülnek

A Frăţia szakszervezeti tömörüléshez tartozó Sanitas szakszervezet közleményben jelentette be, hogy elkezdték az aláírásgyűjtést az országos általános sztrájk kirobbantására. A vonatkozó döntést az egyesület országos tanácsának október 30-i ülésén hozták meg. A követelések között szerepel, hogy a kormány álljon el attól a szándékától, hogy a társadalombiztosítási járulék terhét átruházza a munkáltatótól a munkavállalóra (a szakszervezet szerint ez – főleg a privát szférában – jövedelemcsökkenéshez, sőt munkahelyek megszűnéséhez vezet), és hogy módosítsák a társadalmi párbeszéd törvényét. A szakszervezetek célja, hogy országos szinten 500 ezer támogató aláírást gyűjtsenek össze. 

Traffipax

Ma a 13E országúton Előpatakon, Árapatakon és Hidvégen, a 11-es országúton Kökösben, Uzonban, Bereckben, Ojtozban és Kézdivásárhelyen, a 12-es országúton Oltszemen, Málnáson, Mikóújfaluban és Sepsibükszádon folyik sebességmérés. 

CFR-közlemény

November 7-én reggel 8 órától november 8-án 17 óráig javítási munkálatok miatt lezárják az autós forgalmat a cófalvi vasútátkelőnél a 13E országúton, a 48+500 km-nél. A hatóságok a következő kerülőutat ajánlják az autósok figyelmébe: Sepsiszentgyörgy–Réty–Nagyborosnyó–Zágon–Papolc–Csomakőrös–Kovászna. 

Hamis bolgár jogsi

November 2-án a nagyajtai egyenruhások igazoltatták egy haszonjármű vezetőjét, és hamisított jogosítványra bukkantak. Az 59 éves férfi felmutatott ugyan egy iratot, ami állítólag Bulgáriában készült, de a rutinellenőrzés bebizonyította, hogy a tulajdonos neve nem szerepel a bulgáriai adatbázisokban. A gépjárművezetői engedély számához kapcsolhatóan rábukkantak egy másik névre: az illető bolgár állampolgár, vagyis annak a nevére állította ki a szomszédos ország közlekedési hatósága. A lebukott sofőrnek így nőtt a bűnlajstroma: engedély nélküli vezetés mellé még odaírhatják az okirathamisítást is. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.