Felhívás!

Röviden

A közrendért razziáztak
Augusztus 3-án, csütörtökön a bodzafordulói rendőrök Szitabodza és Bárkány környékén a közrend fenntartása érdekében razziáztak. 26 szabálysértés esetében jártak el, 7100 lej értékű bírságot szabtak ki, 20-at közlekedési vétségekért. Kovásznán egy nem megengedett helyen kereskedő utcai árust büntettek 3000 lejjel, ugyanakkor a 875 kilónyi dinnyét és 110 kiló zöldséget koboztak el tőle. 

A szórakozottság ára
Múlt csütörtökön dél körül, Kézdiszentléleken egy 84 éves férfi anélkül hajtott ki a 11-es országútra, hogy bebiztosította volna magát, minek következtében egy szabályosan közlekedő autó elsodorta. Az idős ember könnyebben sérült. Aznap délután Árapatakon egy 20 éves nő és egy 10 éves leányka esett le a szekérből, mikor a ló megijedt valamitől és a kocsis nem bírta féken tartani a járművet. Mindkét esetben gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt nyomoz a rendőrség. 

Csempészeket fogtak
Több tízezer szál cigarettát koboztak el a pénteken megejtett átfogó házkutatások nyomán, amelyeket magánszemélyeknél és cégeknél végeztek a Kovászna megyei rendőrség gazdasági osztályának munkatársai. A Kovászna, Bákó és Brassó megyei műveletet ügyészségi meghatalmazással hajtották végre. Összesen 151 199 csempészett cigarettát, közel húsz kiló ömlesztett dohányt, egy illegálisan birtokolt gázfegyvert és a bűnügyek elkövetéséből eredő 7157 lejt foglaltak le, összesen 98 267 lej értékben. A hét gyanúsítottat 2017. április–augusztus között elkövetett illegális üzelmekkel vádolják, amelyből az államnak 83 ezer lej kára keletkezett. Kilenc személyt kísértek be további kihallgatásokra, egy 47 éves nőt, egy 48 éves és egy 27 éves férfit – mind Kovászna megyeiek – 24 órára őrizetbe vettek, hogy a továbbiakban előzetes letartóztatásukat kérjék. A vád ellenük csempészés, a luxusadó kifizetésének elmulasztása és engedély nélküli fegyvertartás. 

Sebességmérés
Ma a 11-es országúton Uzonban, Szentivánlaborfalván, Nyujtódon, Kézdivásárhelyen és Bereckben, a 12-es országúton Kilyénben, Szotyorban, Mikóújfaluban és Bükszádon, valamint Kovásznán és Zabolán folyik sebességmérés.

 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.