Felhívás!

RÖVIDEN

Ma jár le a határidő
Ma az utolsó nap, hogy még lehet kedvezményesen helyi adót fizetni. A koronavírus-járvány miatt idén április 30-a helyett június 30-a a határidő, ameddig amennyiben a magán- és jogi személyek befizetik egész évre kiszabott helyi adójukat, kilencszázalékos kedvezményben részesülnek. A ghiseul.ro honlapon ezt online, akár ma éjfélig megtehetjük. Ugyancsak ma van az utolsó nap, amikor felajánlhatjuk 2019-es adónk 2%-át civil szervezeteknek (egyházi intézményeknek és akkreditált szociális szervezeteknek akár adónk 3,5%-át). Ezt az összeget már mindenképpen befizettük, ha viszont nyilatkozunk róla (ehhez az Országos Adóhatóság (ANAF) honlapjáról, vagy bárhonnan a 230-as formanyomtatványt kell letölteni és kitölteni), akkor ez az összeg az általunk arra érdemesnek tartott civil szervezet számlájára kerül. 

Medvejárás hétvégén
Szombatról vasárnapra virradóra a Ro-Alert riasztórendszer segítségével több településen medveveszélyre figyelmeztették a háromszéki illetékesek a polgárokat. Kiderült, hogy míg Kovásznán, Ozsdolán végül nem történt vadkár, komolyabb incidens (legalábbis hivatalosan nem jelentettek ilyent), Zágonbárkányban, annak ellenére, hogy a hatóságok hangjelzésekkel űzték el a bundást, a riasztások után mégis visszatért, több gazdaságba bement, és szárnyasokat pusztított el. Egy medvét ugyancsak a hévégén a Málnás és Oltszem közötti útszakaszon gázoltak el autóval, a sérült állat végül az erdőbe menekült. 

Forgalmi bűncselekmények
Szombaton délután súlyosan ittas állapotban vezető férfit igazoltattak a megyeszékhelyen, vasárnapra virradóra pedig a fürdőváros egyenruhásai akadtak szabálysértőre: az ideiglenes brit hajtásival furikázó, 26 éves nővel közölték, papírja itt nem érvényes, eljárás indul ellene. 

Csalók nyomában
Vízvezeték-szerelőknek álcázott csalókat lepleztek le a megyeszékhelyi egyenruhások. A két, szakmunkásnak álcázott férfi több lakásba is simán bejutott, ahol idősebbektől raboltak, illetve hamis szolgáltatásért zsebeltek be pénzt. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.