Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Unalmában megrongálta a gyalogátkelő nyomógombját

Unalmában megrongálta a gyalogátkelő nyomógombját Kovászna megye

Megrongálta a sepsiszentgyörgyi ismeretlen katona szobránál lévő gyalogátkelő nyomógombját május 3-án egy mindeddig azonosítatlan férfi. A helyi rendőrség a lakosság segítségét kéri a tettes kézre kerítése érdekében.

Hirdetés
Hirdetés

„A felvételeken nagyon jól látszik, hogy a szóban forgó személy megérkezik 18:54-kor, azonosítható cél nélkül fel-alá járkál, valamilyen oknál fogva többször is beleboxol a gyalogátkelő zöld fényét aktiváló gombba, majd felül egy Brassó irányába tartó kisbuszra, és 18:59-kor elhagyja a várost” – összegezte a történteket Hadnagy István, a sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetője. Hozzátette: saját felvételeiken ugyan nem látszik az elkövető arca, a szomszédos benzinkút kamerája azonban segítségükre lehet a tettes azonosításában.

A rendőrségi közlemény szerint a rongálás – amellett, hogy anyagi kár okozott – a gyalogosok biztonságát is veszélyeztette, hiszen a többszöri ütés hatására a nyomógomb meghibásodott, a járókelők pedig kénytelen voltak a piroson átkelni az úton.

A rongálás pillanatát biztonsági kamera rögzítette. Fotó: Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség

Hadnagy István elmondta: ha a városban bárhol meghibásodik a gyalogos jelzőlámpáját aktiváló gomb, azt a helyi rendőrségnek is jelenteni lehet, ők továbbítják az illetékeseknek. Hangsúlyozta ugyanakkor, hogy az ilyen jellegű rongálások nem jellemzők Sepsiszentgyörgyön, a használattal járó kopás miatt viszont néhányszor már előfordult  meghibásodás.

A polgármesteri hivatal a közlekedés biztonsága érdekében korábban kamerákat telepített az összes gombnyomásra működő jelzőlámpához – ezek elsősorban a gyalogátkelőn történő forgalmi események pontos követésében segítenek.

A helyi rendőrség azt kéri, hogy amennyiben valaki felismeri a rongálást elkövető személyt, segítsen az azonosításában. Ezt megteheti a 0739 886 992-es telefonszámra küldött WhatsApp-üzenetben, a helyi rendőrség Facebook-oldalán, vagy a 0800 800 767-es zöld számon keresztül.

Fotó: Sepsiszentgyörgyi Helyi Rendőrség

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük