Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Röviden

Fertőtlenítették a gazdaságot

Hétfőn újra fertőtlenítették a szakemberek a bölöni, sertéspestissel fertőzött gazdaságot. A farm sertésállományát már korábban leölték a fertőzés miatt, az illetékesek abban bíznak, hogy idejében elfojtották a kór terjedését. Az elkövetkezőkben még kétszer végeznek fertőtlenítést, és abban az esetben, ha nem jelennek meg újabb beteg állatok a környéken, akkor 45 nap múlva feloldják a zárlatot – tájékoztatott Sikó-Barabási Sándor, a Kovászna megyei főállatorvos.

Influenzajárvány a Mihai Viteazulban

A légúti megbetegedések és virózisok következményeképpen számottevően megnőtt a hiányzások száma a sepsiszentgyörgyi Mihai Viteazul Kollégiumban, január 20-án és 21-én a tanulóknak közel negyede hiányzott, ezért a Megyei Közegészségügyi Igazgatóság járványtanilag indokoltnak és szükségesnek látta január 22–23-ára felfüggeszteni az iskolalátogatást. A továbbiakban sor kerül minden osztályterem, valamint az étkezde és a sportterem fertőtlenítésére. Hétfőig követik az események alakulását – közölte átiratban a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, azzal a kiegészítéssel, hogy más iskolákban nem jeleztek tömeges influenzás megbetegedést.

Ne dobjunk parazsat a kukába!

Pár hét alatt immár a harmadik kuka lobbant lángra a megyeszékhelyen, illetve Árkoson a felelőtlenül kidobott hamu, parázs miatt. Legutóbb a megyeszékhelyi Olt utcában égett egy közterületi szeméttároló. A Tega Rt. köztisztasági vállalat vezetősége ezúton ismételten felhívja a polgárok figyelmét a jelenségre, és arra kéri a lakosságot, hogy ne dobjanak kályhákból kikapart hamut, parazsat a kukákba, hiszen ezek lángra lobbantják a szemetet!

Józanon, de jogsi nélkül

A kézdivásárhelyi közlekedési rendőrök hétfőn délelőtt rutinellenőrzést tartottak a város területén. A megállított járművek vezetői közül egy 35 éves férfinak ugyan nullás volt a légalkohol-tesztje, de kiderült, hogy a magyarországi eredetű hajtási jogosítványa nem érvényes. A büntetett előéletűként nyilvántartott férfival szemben hajtási jogosítvány nélküli autóvezetés címén indult büntetőjogi eljárás, a rendőrség igyekszik az érvénytelen hajtási jogosítvány használatának részleteit is tisztázni. (bl)

Koccanás a december 1-ben

Január 20-án este a 112-es segélykérő telefonszámon értesítették a sepsiszentgyörgyi közlekedésrendészet szolgálatosait, hogy az 1918. december 1. utcában karambol történt. A helyszínelés során kiderült, egy 42 éves férfi autóval a városközpontból a vasútállomás irányában hajtott, a Grigore Bălan tábornok utca felé vezető útkereszteződésnél nem vette figyelembe a piros jelzést, emiatt összeütközött a másik irányból szabályosan közlekedő személyautóval, amelyet egy 41 éves férfi vezetett. A két gépkocsivezetőt szondáztatták, a vétlen sofőr eredménye nullás lett, a szabálytalankodóé azonban 1,19 ezrelékes eredményt mutatott, ami a súlyosabb kihágásokhoz sorolandó. A férfit vérvizsgálatra kísérték, vétségei miatt bűnvádi eljárásra számíthat. (bl)

Futva menekült a sofőr

Hétfőn éjszaka 3 óra körül a Kovászna városi közlekedési rendőrök Zágon területén személyautót állítottak volna ellenőrzés végett, de a járművezető továbbhajtott. A rendőrök a szolgálati autóval üldözőbe vették. Adott pillanatban a szabálytalankodó férfi fékezett, a 121D jelzésű megyei út szélén megállt, az autóból kiugrott, és a mezőn próbált elszaladni. A rendőrök futva utolérték, alávetették a légalkohol-tesztnek. A leheletben kimutatott alkoholkoncentráció 0,43 l/mg lett, emiatt vérvizsgálatra kísérték, s még aznap megkezdődött a büntetőjogi eljárás a férfival szemben. (bl)

Irány a feketehalmi fegyház

A kézdiszentléleki és kézdiszentkereszti rendőrök közös nyomozó munkájával azonosítottak és őrizetbe vettek egy 38 éves férfit, aki a kitűzött határidőig nem tett eleget a büntetés-végrehajtási parancsnak. A rendőrség Feketehalomra szállította a férfit, aki ezáltal megkezdte 11 hónapra szóló szabadságvesztésének letöltését. Hajtási jogosítvány nélküli közúti gépjárművezetés miatt ítélték börtönbüntetésre. (bl)

 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük