Felhívás!

Röviden

Adománygyűjtés rászorulóknak
A Magyar Unitárius Egyház Gondviselés Segélyszervezetének háromszéki fiókszervezete adománygyűjtést szervez Baróton, Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen. Baróton csütörtökön 15–18 óra, pénteken 14–19 óra, illetve szombaton 9–13 óra között a következő üzletekben fogadják az adományokat: Profi bevásárlóközpont, a Comixt Rt. (külső) önkiszolgálója és a CEC melletti üzlete. Sepsiszentgyörgyön és Kézdivásárhelyen pénteken 15–18, illetve szombaton 9–17 óra között zajlik a gyűjtés, a helyszínek: központi Bertis Gold, a Szemerja negyedi, az állomási és a Grigore Bãlan tábornok úti Bertis üzlet, valamint a Sugás Áruházban található Profi bevásárlóközpont. Kézdivásárhelyen a Vasút utcai 9-es számú Bertis üzletben gyűjtenek. A szervezet bővíteni szeretné adatbázisát, ezért arra kéri az adományozókat, amennyiben ismernek környezetükben olyan családot, személyt, akik különösen nehéz körülmények között élnek, jelezzék a gyűjtőpontokon. 

Örömkarácsonyra készülnek
A Gidófalva Község Fejlődéséért Egyesület felhívással fordul a jóérzésű, másokon segíteni kívánó emberekhez, cégekhez, intézményekhez, hogy vegyenek részt Örömkarácsony nevű adománygyűjtési akciójukban, illetve adakozzanak, hogy a rászoruló gyerekeknek, de az egyedül élő, magukra hagyott öregeknek is megszépítsék az ünnepet. Tartós élelmiszerrel, gyerekruházattal, játékkal, írószerrel, könyvekkel lehet hozzájárulni a csomagok készítéséhez, de előzetes egyeztetés után más felajánlásokat is elfogadnak. Ebbeli szándékukat a 0752.523.963-as telefonszámon jelezhetik. Pénzadományokat is elfogadnak a következő számlaszámokon: RO73OTPV300001144616RO02 (lejben), illetve RO07OTPV300001144616HU01 (forintban). A gyűjtést december 21-én zárják le. 

Vitaest Székelyföld megmaradásáért
Székelyföld megmaradásának feltételei címmel tartanak vitaestet ma 17 órától a sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtár Gábor Áron-termében. A témáról Pakó Benedek kanonok, Czegő Zoltán író, költő és Kulcsár-Terza József parlamenti képviselő fejti ki véleményét. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.