A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Riasszuk az egyenruhásokat

Riasszuk az egyenruhásokat Kovászna megye

Sepsiszentgyörgyi olvasónk szabálytalanul parkoló taxisokra orrolt, fotókat juttatva el szerkesztőségünkhöz, mi pedig az illetékeseknél érdeklődtünk, akik feljelentésre biztattak a 0800.800.767-es zöld számon.

Olvasónk arra panaszkodott, hogy a Vadász utcában napi rendszerességgel több közlekedési szabályt is megszegnek a taxisok.

– Kígyózó sorban állnak az úttesten, meg kell várni, amíg elmegy a szemből jövő autó, és csak azután tudsz te is haladni, arról nem is beszélve, hogy pár méterrel hátrább éktelenkedik a megállni tilos tábla. Ugyanakkor, ha leparkolsz az ottani parkolóban, leblokkolnak. Van, amelyik rendes, és azonnal félrehúz, ahogy beültél a leparkolt járgányodba, de vannak bunkók is, akik csak dudálások után állnak arrébb fintorogva – háborgott a férfi.

A sepsiszentgyörgyi helyi rendőrség vezetőségéhez juttattuk el a fotókat, és itt hamar megállapították, hogy bírságolhatóak lettek volna a taxisok.

„Szabálytalanul állnak, ez az egyik kihágás, továbbá a szabályosan leparkolt autókat blokkolják. Ilyen, vagy hasonló esetekben azonnal kell értesíteni a helyi rendőrséget, és mi a helyszínen figyelmeztetünk, bírságolunk, felszabadítjuk az elfoglalt úttestet. Éppen az ilyen szabálysértések elkerülése miatt van megszabva, hogy hány taxi várakozhat a taxiállomásoknál” – részletezték az egyenruhások, hangsúlyozva, hogy hasonló figyelmeztetések, tettenérések során a taxisok általában azt kifogásolják, hogy ők milyen sokat fizetnek, illetve a befizetett összegek ellenében milyen körülményeket biztosítanak nekik, de a közlekedési törvények betartása mindenkinek a kötelessége, itt nincs mentegetőzés.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. október 12., 8:06
  ÉRTÉKELÉS: 9

  A varosban is barhol megallnak,az ut kozepen meg akkor is ha epp lett volna hely felrehuzni, ahol egyszeruen a taxi utan meg kell allj es varj amig a kliens nyugisan fizet,..meg kettot szolnak….aztan kiszall.Ha rajuk mersz dudalni,hogy vegyek eszre magukat akkor meg ok vannak felhaborodva.Es meg Valami:a kanyar jelzot hasznalni nem szegyen!

 • User
  Dátum: 2018. október 14., 12:57
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Tisztelt polgármester!
  A nyáron a nyujtódi báróné a kertjén kívüli fasort is kivágta, ma nekifogott kertelni és hosszan a sánc szélét is bekerteli! Kérjük tisztelettel utánanézni a dolognak!

 • User
  Dátum: 2018. október 14., 20:44
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A távolsági buszpályaudvar előtt álltam meg a járdaszigetnél, ahol csak kora reggel, de nem délelőtt egyetlen autóbusz sem állomásoz. A feleségem egy járatról érdeklődni ment be az épületbe. Előttem a piac felől jővő utca sarkáig senki és semmi sem állott. Semmi perc alatt egy pökhendi alak állott az ablakomhoz, ez taximegálló. nem tuggya? szavakkal, egy perccel később három taxi állt meg előttem, mögöttem s egy JOC betűs mellém húzott, hangoskodni. Ne szórakozzanak, a következő alkalommal lehet békétlenebb leszek, s nem húzok el a túlsó oldalra, ahol elég hely volt… s a buszpályaudvarba kocsival nem mehettem be, s a pályaudvar előtt nincs taximegálló…tuggyom!

 • User
  Dátum: 2018. október 15., 16:51
  ÉRTÉKELÉS: 8

  A kézdivásárhelyi polgármesteri hivatal 1 alkalmazottja sem olvassa a véleményfalat?! Jó lenne ha falun is vigyáznának a közterületekre! Pár éve az iskola udvara lett kisebb, most 1 utca! Pár év és eltünik a falu. Lehet ezt akarják!

 • User
  Dátum: 2018. október 16., 18:24
  ÉRTÉKELÉS: 4

  …Nyujtódrol van szó, ahol a kékvérű annyira pofátlan, h amelyik fát nem vágta ki a kertje mellől, de közterületről azt bekerteli!!!! Lássuk hány szavazatot fog kapni ” falubelijeitől” a polgármester úr ha őkelmét nem érdekli a helyzet!

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.