Felhívás!

Polgárvédelmi ünnepség

Március elsején a Nemzetközi Polgári Védelem Napját ünneplik szerte a világban, ezt megelőzően, február 28-án a romániai polgári védelem napját tartják. Az említettek tükrében a háromszéki katasztrófavédelmi felügyelőség is többnapos rendezvénysorozattal rukkol elő.

Február 26-a és március 4-e között Közösen, jobban felkészülve! mottóval zajlanak a civileknek szervezendő különféle rendezvények, de tűzoltóknak szánt sporteseményekre, előléptetésekre, megemlékezésekre is sor kerül. Tolvaj Marius, a megyei tűzoltóság szóvivője kifejtette, a nemzetközi és a romániai polgárvédelmi nap mellett az 1977. március 4-én történt tragikus földrengésről is megemlékeznek.

Az ünnep és a megemlékezés alkalmából február 27-én 10-12 óra között Sepsiszentgyörgyön, Kézdivásárhelyen, Kovásznán, Bodzafordulón és Baróton a városközpontokban hoznak létre információs pontokat, ahol a tájékoztatás mellett tanácsokat tartalmazó szórólapokat is osztanak (ezekből kiderül, hogy mi a teendő nagyobb földrengés esetén, miként készíthetjük fel családunkat az ilyen katasztrófákra stb.). Továbbá február 28-a és március 4-e között a sepsiszentgyörgyi, kézdivásárhelyi, illetve bodzafordulói egységeknél tartanak nyílt kapuk akciót az életmentők, így 9 és 13 óra között az érdeklődők megtekinthetik a kiállított járműveket, felszerelést, de ugyanitt bemutatókra, felvilágosító jellegű műsorokra is sor kerül.

Az említettek mellett az iskolákban is bemutatókat tartanak a lánglovagok, itt a tűzvédelemről, a megelőzésről beszélnek (15 iskola diákjainak), evakuálási gyakorlatokat is megejtenek, illetve 18 iskolában elsősegélynyújtás-technikákat mutatnak be.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.