Hirdetés
Hirdetés

Óvoda- és iskolafejlesztésre is rábólintottak

Óvoda- és iskolafejlesztésre is rábólintottak Kovászna megye

Barót város keddi tanácsülésén többek között a helyi óvoda és az iskolák fejlesztését célzó pályázat Országos Fejlesztési Alaphoz való benyújtását is jóváhagyták a városatyák.

Hirdetés
Hirdetés

A több mint két órán át tartó ülésen a tanácsosok egyebek mellett jóváhagyták a helyi önkormányzat és Kovászna Megye Tanácsa közötti partnerség jóváhagyását a helyi kórházudvar feljavítása érdekében. A tervezett korszerűsítés magába foglalná az ivó- és szennyvízvezetékek cseréjét, illetve létesítését, hangzott el Benedek-Huszár János polgármester előterjesztésében. Bár felvetődött a kérdés, hogy a többéves beruházást miért nem pályázati pénzből valósítják meg, a városatyák rábólintottak a partnerségre.

A baróti és a hozzá tartozó kultúrotthonok és a város tulajdonában levő eszközök bérleti díjának aktualizálása, illetve a lakások minimális bérleti árának meghatározását célzó határozattervezetek mellett a tanácsosok egy nagyobb horderejű beruházást célzó pályázat benyújtására is rábólintottak. Ennek értelmében az önkormányzat a település három tanintézménye, a Baróti Szabó Dávid Középiskola, a Gaál Mózes Általános Iskola és a Cimbora Óvoda tantermei bútorzatának kicserélésére, digitális felszerelésekkel való ellátására és informatika-laboratóriumok létrehozására pályáznának mintegy 4 millió lej értékben.

Fotó: Demeter Zoltán

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2023. március 28., 21:01
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Az egész Vietnám nem pályázott annyit mint ezek. A 4 millió lejt az oroszok fogják ledobni holnap délelőtt a Dózsa téren.Buuuummmm!

 • User
  Dátum: 2023. március 29., 7:27
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Azon kivul hogy hetente palyaznak es nyernek,semmi valtozas nincs a varos vagy hozza tartozo falvak teren! Lepukkant,godros,szegenyes minden. Pont mint UDMR megnyertuk,palyaztuk,szallagot elvagtuk,aztan semmi a kovetkezo mandatumig!

  • User
   Dátum: 2023. március 31., 12:06
   ÉRTÉKELÉS: 2

   A korhaz akkreditaciojahoz a kriteriumok 50+1/teljesitese szukseges.Nekunk 70/ van.Megis megbuktunk,potvizsgara.A doktor ur matekbol hanyasra erettsegizett anno? Mert a tobbi tisztelt tanacsos a fule botjat se mozditotta erre a tetemes marhasagra….

 • User
  Dátum: 2023. március 31., 1:10
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Szürrealista kép ez a polgármesterrel s a baróti tanácsosokkal. Csupa karbatett,összekulcsolt kéz, lehajtott fejek,mintha az angyali üdvözülést vagy magát a Megváltót hallgatnák. Michelangelo ha élne, megfestené őket. A polgármester akár vegyületek képleteit is felolvashatná az ülésen, mert mindegy lenne, a tanácsosok azokat is kérdés, javaslat nélkül megszavaznák.

 • User
  Dátum: 2023. március 31., 12:22
  ÉRTÉKELÉS: 4

  A tanacsulesen elhangzott panasz,a surgossegi ellatassal kapcsolatosan,abszolut jogos.Akinek faj a laba,annak nem kotelezo az ugyelet.Sot,a munka sem.Letezik betegnyugdij.

 • User
  Dátum: 2023. március 31., 12:13
  ÉRTÉKELÉS: 2

  A baroti korhaznak ki a vezetoje? Mert Lozsadi szerepel mint Bruce Willis a Die Hard-ban,de a manager kisasszony hol van? Az orvosigazgatonak nem ez a dolga! Nem jobb volna az orvoslassal torodni,az alkalmazottakat rendre szoktatni? Allandoan szerepelunk,ez nem oda valo!