Nyolcadikosoknak hirdetik

Nyolcadikosoknak hirdetik Kovászna megye

Már beépült Szentgyörgy májusi eseménynaptárába a nyolcadikosoknak szervezett iskolabörze, melyet a továbbtanulás irányát illetően még határozatlanoknak szervez a városi önkormányzat támogatásával a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség, most hétvégén is.

Pénteken, május 18-án 10 és 16 óra között a főtéren az összes sepsiszentgyörgyi elméleti líceum és szakközépiskola bemutatkozik. Az iskolák maguk döntik el, hogy ilyenkor mivel rukkolnak ki, szakjaikat, tevékenységeiket nemcsak a szórólapokon, plakátokon hirdetik, de a gyakorlatban interaktív módon is szemléltetik, mivel foglalkoznak, hogy megkönnyítsék a nyolcadikosok döntését, mert meghatározó lehet életükre a középiskola-választás – fejtegette Kiss Imre főtanfelügyelő.
Idén először a Tanulók Háza is jelen lesz az iskolabörzén, hiszen a diákoknak kedvteléseik gyakorlására a legavatottabbak segítségével teremt lehetőséget.
Ebben a tanévben közel 1900 nyolcadikos végez, a beiskolázási terv szerint Sepsiszentgyörgyön az elméleti oktatásban különböző profilokon 20 osztályban, 4 szakosztályban, duális szakoktatásban 4,5, speciális szakoktatásban 1 osztályban adódik számukra továbbtanulási lehetőség.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.