Nincs érdeklődés

Heti 150-600 lejes árakkal indítja a szeptember 2-a és 30-a közötti Tengerpart mindenkinek programot a Román Turizmus Munkaadói Szövetsége (FPTR). Bár ezek a csúcsidényi árak 30 százalékát jelentik, és idén először az utazási csekkeket is elfogadják, gyakorlatilag nincs érdeklődés a kedvezményes üdülés után.

„Hiába adnak 1.450 lejes je­gye­ket, ha egy éjszaka 650 lejbe kerül a román tengerparton” – írta nemrég egy felháborodott olvasónk az újság véleményfalára. A turisztikai szakemberek szerint ez „erős túlzás” (természetesen vannak ilyen árak, de nem biztos, hogy ezt kell választani turisztikai csekkel), másrészt most itt vannak a kedvezményes árak, nem érdekelnek senkit.
– Ez azt jelenti, hogy egyetlen jeggyel egy kétgyerekes család egy hetet tölthet a tengerparton, azért ez nem megvetendő ajánlat. Persze, nem luxuskörülmények között, de tisztességes ellátással. Figyelembe kell venni, hogy szeptemberben nincs olyan zsúfoltság, a víz pedig melegebb, mint júniusban és július elején – mondta el megkeresésünkre Rosner Herman, az egyik sepsiszentgyörgyi turisztikai iroda vezetője.
A Tengerpart mindenkinek programba 54 szálloda jelezte részvételét, amelyek heti 3.000 helyet ajánlanak fel. Ezeket közvetlenül a szállodánál, vagy a partnerirodákon keresztül érvényesítik. Ezzel a programmal mintegy 12.000 személy nyaralhat kedvezményesen a tengerparton.
Rosner szerint „kicsit bekavart”, hogy a legnagyobb tömeget jelentő tanügyi alkalmazottak késve kapták a jegyeket, és nekik szeptember már munkaidő, de felhívta a figyelmet arra, hogy a vakációs csekkekkel akár a jövő évi nyaralást is ki lehet fizetni. Erre a legmegfelelőbb időszak a január-február, amikor az év eleji „early booking” ajánlatok megjelennek. <<

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.