Szaktanárból van hiány

Szaktanárból van hiány Kovászna megye

Sok a betöltetlen tanári állás Kovászna megyében, ezeket helyettesítő posztként hirdetik meg. A Kovászna Megyei Tanfelügyelőség arról számolt be, hogy a héten újabb versenyvizsgát szerveztek a még üresen álló posztok betöltésére.

A tanári megmérettetésre ezúttal 125-en iratkoztak be, közülük 56-an voltak olyanok, akik az általuk megpályázott hely betöltéséhez nem rendelkeztek szakirányú képzettséggel. A most zajló vizsgán 122-en vettek részt, három vizsgázó nem jelent meg, kettő pedig feladta az írásbelit.
A helyettesítő állások nagy része vidéken van – jegyzi meg a tanfelügyelőség. Az eddig lezajlott etapok után a megyében még számos katedra és félkatedra vár betöltésre. Míg a végleges helyekre pályázóknak legkevesebb 7-es jegyet kellett szerezniük a vizsgán, a helyettesítő tanári helyekre már 5-ösnél nagyobb jeggyel is lehet jelentkezni.
A tanügyminisztérium tájékoztatása szerint augusztus 29–31. közt között a tanfelügyelőségek újabb vizsgákat szerveznek ezek betöltésére. Kovászna megyében a betöltetlen helyek ellenére megoldott a gyerekek megfelelő felkészítése, a legtöbb esetben sikerül szaktanárral biztosítani az órák megtartását. Megyénkben leginkább szaktantárgyak tanáraiból van hiány: matematika, biológia, fizika szakos tanárból van a legkevesebb. << (bi)

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2018. augusztus 31., 14:12
  ÉRTÉKELÉS: -7

  Gyenge az okatatási színvonal,a tanárok túlbecsülik a jelentőségüket,nem a tanár teszi a diákot mint ahogy a ruha sem az embert !!! Nem is beszélve ,hogy egy évben mennyit ingyenélősködnek a vakációk alatt,az 40 év alatt már sok lógás…..

 • User
  Dátum: 2018. szeptember 1., 7:05
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Végre szaktanárhiány! Reméljük a bunkó főnökök alábbhagynak a megaláztatásokkal! Minden jó a rokonnak, barátnak, a többi gürizzen és várja a leépítéseket!