Felhívás!

Meseszerű Családi nap a SIC Feszten

Meseszerű Családi nap a SIC Feszten Kovászna megye

A kiváló erdővidéki író és mesemondó, Benedek Elek köré épül az idei SIC Feszt – Székelyföldi Szabadegyetem Családi napja Sugásfürdőn. A programra az előző évekhez hasonlóan a fesztivál szombati napján, augusztus 10-én 10–18 óra között látogathatnak ki az érdeklődők.

Ebben az évben Benedek Elek születésének 160. évfordulójára emlékezünk Háromszéken, ennek keretében több mint 20 izgalmas foglalkozás várja az eseményre kilátogató családokat. A kíváncsiabbak tartalmas előadáson vehetnek részt hatékony időgazdálkodás témában, vagy a napjainkban igen fontosnak számító kérdéskörrel, a környezettudatossággal kapcsolatosan is hallhatnak előadást, ugyanakkor betekinthetnek a Waldorf világába, vagy akár elsajátíthatják a legújabb trendeket, ami a mobiltelefonokkal való fotózást illeti. Az előadások mellett több interaktív, ügyességi, készség- és képességfejlesztő foglalkozással is készülnek a szervezők: lesz bábjáték, interaktív mesemondás és gyermekműsor, valamint az udvarban található próbatételekből tarisznyákban összegyűjtött almákat a végén Benedek Elek Almafája tövében aranyalmára válthatják a gyerekek.

Grüman Éva, a Családi nap szervezője elmondta: „Évről évre gazdagítjuk a Családi nap programját, és az adott tematikán belül igyekszünk színes és mozgalmas tevékenységeket, aktuális témákat és trendeket boncolgató előadásokat kínálni a család apraja-nagyjának. Az idén kisebb meseországot varázsolunk Sugásfürdőre: többek között lovagvár, mézeskalács-házikó, mesekuckó, országjáró és aranyalmafa csalogatja a legkisebbeket.”

A nap végén kihirdetik a Tündérország krónikásai című mesepályázat nyerteseit, és tombolahúzás is lesz. Összesen 17 jelentkező küldött mesét a Benedek Elek meséi alapján hirdetett pályázati kiírásra, melyet az idei SIC Feszt keretében hirdettek meg a szervezők. A legtöbb jelentkező Háromszékről van, de Szerbiából, Zentáról is küldtek mesét. A beküldött történetek kreatívak, kötetlen, fantáziadús írások, melyek nem csak meseelemeket tartalmaznak. A pályázók mindannyian családi belépőt kapnak a fesztiválra, a legjobb mesét pedig felolvassák a közönség előtt, illetve a Friss Fm rádióban is. A mesepályázat célja az volt, hogy Benedek Elek szellemi örökségét ápolják és továbbvigyék, gazdagítva a mesetárat, a népi kultúrát, valamint a székelyföldiek emlékezetében életben tartani a nagy mesemondót.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.