Felhívás!

Megújult a CIVEK vezetősége

Fiatalos lendületet várnak el a CIVEK (Civilek Háromszékért Szövetség) ügyeinek intézésében az új vezetőségtől, melyet a múlt héten tartott közgyűlésen választottak meg a tagszervezetek küldöttei.

A 40 (köztük hét új) tagszervezettel rendelkező háromszéki ernyőszervezet tevékenysége az utóbbi időben gyakorlatilag kimerült Az év civil szervezete és Az év önkéntese díjak átadásában, de a CIVEK ennél többre hivatott – mondta lapunknak Bereczki Kinga eddigi elnök, aki sokrétű tevékenységére, leterheltségére hivatkozva lemondott.

– Nem szeretném lelassítani a CIVEK-et – mondta lapunknak –, ezért javasoltam új elnöknek Ráduly Attilát, a kézdivásárhelyi Zöld Nap Egyesület vezetőjét, akivel a többéves együttműködés során megtapasztaltam, hogy képes csapatban dolgozni, saját érdekein felülemelkedve másokért is cselekedni. Az ő fiatalos lendületére van szükség. Továbbá a baróti ZIKE elnökét, Egyed Emőkét is javasoltam a vezetőségbe, mert Erdővidéket képviselni is fontos, a ZIKE pedig igen aktív ifjúsági szervezet.
A szavazás során eldőlt, hogy a következő két évben a CIVEK-et Ráduly Attila irányítja, a két alelnöki tisztséget Egyed Emőke és Opra Szende Zsófia nyerte el, elnökségi tag lett a folytonosság je­gyében Tulit Zsombor, aki alapító tag is, és tiszteletbeli elnökké választották Berecki Kingát.

Ami a következő periódus legfontosabb feladatait illeti, a legutóbb 2013-ban frissített katalógus adatainak aktualizálása és újrakiadása lenne az egyik fő feladat. A kiadvány tartalmazza a tagszervezetek nevét, tevékenységi körét, programjainak rövid leírását, székhelyét, vezetőségét, banki adatait.
– Ez egy sokak által haszonnal forgatott füzetecske, melyhez hasonlóra nincs példa az országban – mondta a leköszönő elnök. 

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.