Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Víz nélkül Vargyason

Víz nélkül Vargyason Kovászna megye

A vízvezeték folyamatos meghibásodásaival küszködik Vargyas község polgármesteri hivatala. Sütő Levente Lehel polgármester azt mondta, mandátuma alatt immár a tizenhetedik vagy a tizennyolcadik csőtörés javításával foglalkoznak.

Hirdetés
Hirdetés

Hétfőn mi is úgy tudtunk beszélgetni vele, hogy épp úton volt a javításhoz szükséges alkatrészeket beszerezni. Vargyason a vezeték hibáit helyileg a polgármesteri hivatal alkalmazottai javítják, illetve most igénybe veszik a faluban épp szennyvízvezetéket lefektető munkásokat is – mondta az elöljáró. Arra törekednek, hogy a hibát minél hamarabb kijavítsák, hiszen a csőtörés miatt egy falurész vezetékes víz nélkül maradt.

Megtudtuk az elöljárótól azt is, hogy nemrég tanácsülés, ennek keretében többek között legelők felmérésére csoportosítottak át pénzt. Ezt egy brassói cég végzi, és már csak azért is szükséges, hogy a közbirtokosság, illetve a falu gazdálkodói tiszta képet kaphassanak a legelők állapotáról, helyéről; a terület-alapú támogatás igénybevételénél is kérik a pontos helyadatokat. A mérési adatokat az érintettek a polgármesteri hivatalnál tudják majd kikérni – mondta a polgármester.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. július 1., 9:32
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Ez már évek óta probléma ,a falu határába lévő csorgóról ,hordják a vizet ha tiszta vízhez akanak jutni ,a polgármester úr nem a vásárokat kellene járja ,hanem a falu dolgaival törődjön !!