Felhívás!

Még nem döntöttek az ügyében

Még nem döntöttek az ügyében Kovászna megye

Egy olvasói levélnek szerettünk volna utána járni, mely szerint a szentkatolnai katolikus pap oltásellenesen nyilatkozott a híveknek a szentmisén. Megkérdeztük az ügyben érintett Becze Lóránt plébánost, valamint Vargha Béla főesperest is.

Olvasónk szerint „a szentkatolnai katolikus pap kihirdette a templomban, hogy a Johnson vakcina abortuszmaradványokból készült. Elmondta a híveknek, hogy mi a vezeklés útja, mit kell csinálni: három hétig péntekenként böjtölni és gyónni. Úgy tudom, egy évig felfüggesztették a papsága alól”.

Rákérdeztünk Becze Lóránt plébánosnál, hogy pontosan mi történt. Elmondása szerint ő nem emlékszik, hogy ilyent prédikált volna, az viszont igaz, hogy nem lesz az egyházközösség papja a jövő héttől.
– December elsejével benyújtottam a felmondásomat, személyes döntés alapján. Vasárnap mondtam a híveknek, hogy elhagyom az egyházközösséget. Ilyenkor mindig van mendemonda, de minden személyes döntés alapján történt – nyilatkozta. Hozzátette, hogy nagyon szomorúnak találja, hogy ilyen betegségtől szenvedünk, mint a koronavírus, és ennyi ember veszti életét miatta.

Megkerestük Vargha Béla főesperest is, ő azonban nem kívánt nyilatkozni az esetről, mondván, hogy az érsekség még nem döntött Becze Lóránt ügyében.

Tusa Levente polgármester is hallott az esetről, miszerint többen is feljelentették a papot az oltásellenes megnyilvánulásai miatt.

– Hallottam már mindenfélét a hívektől. Én nagyon sajnálom, hogy Becze Lóránt elhagyja közösségünket, ugyanis belevaló pap volt, sokat tett az egyházért az alatt az öt év alatt, amit itt töltött. Sajnálatos, hogy mire megismerte volna a híveket, a három települést, ahol szolgált – Szentkatolna, Hatolyka, Kézdimartonfalva – arra el kell mennie. Én nagyon meg voltam elégedve vele, és tudomásom szerint a hívek is szerették, sosem volt probléma a munkásságával – fejtette ki a polgármester.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. november 26., 16:38
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Jo, hogy meg vannak jozan esszel megaldott emberek es jelentik az ilyen predikaciokat. Most komolyan, pandemia kozepen, mikor naponta szazaval halnak meg, oltasellenessegenek ad hangot a pap mise alatt? Hanyan haltak meg csak Szentkatolnan virusfertozes miatt??!

 • User
  Dátum: 2021. november 26., 23:11
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Személy szerint én is oltott vagyok ,sőt az egész családom,de úgy gondolom ,hogy ez nem ok arra ,hogy egy papot elitéljük .
  Sok oltott személy volt akkor a misén ,de egy kisokos akadt aki fittyet hányva ,hogy erre fény derül ,hogy ő a tettes.
  Gratulálok KISOKOS ,én mondom ,hogy hajtsd le a fejed mikor végig mész a falun.

 • User
  Dátum: 2021. november 27., 9:56
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Az a baj ,hogy a papok minden felekezetből
  politizálnak,mert szerintem ez a covid már régen nem csak egészségügyi eset ,hanem keményen át van politizálva.Ferenc pápa is
  többet politizál a kellettnél,t néha túllihegi és átértékeli a szerepét .