Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Még akad javítani való

A téli vakáció előtt közzétett közleményében a Kovászna Megyei Tanfelügyelőség áttekintette, összegezte az online oktatás hatékonysága érdekében végzett tevékenységét, illetve magának az oktatási folyamatnak a működőképességét és gyakorlatát is.

A szaktanfelügyelők az igazgatókkal együttműködve figyelemmel követték a területileg a hatáskörükbe tartozó iskolák online oktatási gyakorlatát november 9-től december 18-ig, a megszervezés módjától az alkalmazott órarendig és a használt e-learning platformokig. Mint kiderült, az iskolák több mint felében vegyes oktatási rendszer (szinkron és aszinkron) működik, a fennmaradó hányadában pedig a szinkrontanítás. Egyes iskolák a vörös forgatókönyv szerint dolgoztak ki online órarendet, míg másokban megmaradt a tanév elejétől alkalmazott. Ami a felhasznált elektronikus felületeket illeti, a speciális oktatási platformok jól működtek, ezeket időnként kiegészítették a Messenger, Whatsapp vagy Zoom alkalmazásokkal. A tanfelügyelők e két hónapban 541 órát követtek figyelemmel.

Hirdetés
Hirdetés

A jelzett intervallumra érvényes következtetéseket megfogalmazó közlemény szerint még mindig sokan nem tudnak részt venni az online oktatásban, főleg Árapatakon és a szentgyörgyi őrkői Néri Szent Fülöp-iskolában. Az Iskola otthon program keretében biztosított tabletek kiosztása után vélhetőleg már nem érvényes az az indok, hogy nincs digitális eszköz a diákok tulajdonában, de az, hogy nincs térerő az internethasználathoz vagy nincs áram a gyermek otthonában, nyilván nem oldódik meg rövid távon belül (pl. a nagyborosnyói Bartha Károly-iskola 33 tanulója van az utóbbi helyzetben). Kilenc helységben 122 táblagépet nem tudnak használni a diákok térerőhiány miatt (többen Vargyason, Kézdikőváron, Szárazpatakon és Sepsibükszádon). 

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük