Hirdetés
Hirdetés

Játék az adóval

Játék az adóval Kovászna megye

Szerdán tartotta idei utolsó ülését a baróti tanács képviselőtestülete, ezúttal is a helybéli kultúrotthonban. Az RMDSZ-es Pál-Szilágyi Zoltán vezette tanácsülésnek 11 napirendi pontja volt, melyek mindegyikét megszavazták a tanácsosok.

Többek között döntöttek a jövő évi adókról és illetékekről is. Azt mindenki tudja, hogy az adóemelés az egyik legnépszerűtlenebb intézkedés, amit egy városvezetés hozhat, ezért ezúttal is hangsúlyozták, hogy a jövőre tervezett 3,8%-os adónövekedés végül is nem emelés, csak hozzáigazítás az inflációhoz, ami kötelező az önkormányzatoknak.

Hirdetés
Hirdetés

Ennek kapcsán dr. Bán István független tanácsos módosító javaslattal élt volna, ami a magánszemélyek és a jogi személyek ingatlanjainak adókulcsait illeti, ám javaslatát csak saját maga szavazta meg. A független képviselő azt szerette volna, ha a két adókulcs egyenértékű lesz, de érvelésével nem értett senki egyet, így a jogi személyek ingatlanjainak adókulcsa a magánszemélyekéhez képest hatszoros lesz. „Így hogy akarunk befektetőket vonzani a városba?”– tette fel a kérdést dr. Bán, aki szerint nem igaz az adó inflációhoz kötelező kiigazítása sem, sőt, törvényesen a járványhelyzet az adók csökkentését is lehetővé tette volna.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük