Hirdetés
Hirdetés

Medvetámadás Sugásfürdőn

Medvetámadás Sugásfürdőn Kovászna megye

Ma délután, egy 50 éves férfit támadott, és marcangolt meg a medve Sugásfürdő fele.

Hirdetés
Hirdetés

András-Nagy Róbert a Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója érdeklődésünkre elmondta, hogy a mentősök azonnal a helyszínre siettek, a sürgősségre beszállított áldozat az első felmérések alapján feji, mellkasi, háti sérüléseket szerzett. Állapota stabil, jelenleg műtéti beavatkozásokon esik át.

Hivatalosan egyelőre meg nem erősített információink szerint az incidens nem az üdülőtelepen történt, hanem az erdőben, az áldozatot sportolás, szaladás közben támadta meg a medve.

A csendőrség szóvivője lapunknak elmondta, hogy a csendőrök is a helyszínre siettek, biztosítják a környéket, illetve tájékoztatják a kirándulókat a veszélyről.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
   Dátum: 2021. június 26., 18:07
   ÉRTÉKELÉS: 1

   Ha jól értesültem, Tánczos Barna a medvék kilövését szeretné visszahozni, ezért egyesek aláírásokat gyűjtenek a leváltására. Kedden tüntetés lesz az emberi életekért, és kiállás Tánczos Barna mellett, el kell menni!

   • User
    Dátum: 2021. június 28., 13:36
    ÉRTÉKELÉS: 10

    Nagy tèvedès az,hogy az erdők ki vannak vágva ,itt erdő vidèken szèp nagy erdők vannak, s mégis a medvèk a faluba bevannak jőve, egyszerűen nagyon elvannak szaporodva a medvèk.Az ne legyen kifogàs hogy így az erdő meg úgy az erdő egyszerűen hemzsegnek a medvèk annyian vannak, ezt kène màr felfogni

    • User
     Dátum: 2021. június 28., 15:42
     ÉRTÉKELÉS: -3

     Akkor a kérdésesk: miért vannak elszaporodva (kilövés hiánya annyira nem játszik, mert 90 előtt se lőtték halomra a medvéket)? Miért járnak be a faluba? Van elég táplálék az erődben? Ha nincs, miért nincs? Miért nincs probléma az ország más részeiben? Ezekre nem keressük a választ, inkább egyszerűsítünk: lőjük ki őket és kész.

     • User
      Dátum: 2021. június 29., 12:24
      ÉRTÉKELÉS: 5

      1990 előtt valóban nem lőtték halomra őket, viszont rendszeresen, egyenként igen, ahol a szükség megkövetelte. Ez nem történt meg utána 30 évig, és ha csak évi 10 medvével számolunk, az is 300 pluszban, nem számolva az utódaikkal. Ha azt is nézzük, a szám ennek többszöröse.

     • User
      Dátum: 2021. június 29., 21:47
      ÉRTÉKELÉS: 2

      Az ország más részeiben nincs ennyi medve. A legnagyobb medvepopuláció Hargita, Kovászna, Brassó, Maros megyékben él.

   • User
    Dátum: 2021. június 30., 20:00
    ÉRTÉKELÉS: 2

    Még azt is hozzátenném, ha itt él a legtöbb medve, ezekben a megyékben és az itteni erdőkben, akkor ugyanez a probléma meg kéne legyen Vrancea, Buzau, Neamt, Prahova, Arges, Neamt, Szeben és Beszterce megyékben is. Nem hinném, hogy a medve csak a hegy egyik oldalára járna.

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 17:23
  ÉRTÉKELÉS: 7

  Szegyen , gyalazat ami tortenik Szekelyfoldon. Maholnap meg a hazbol se lehet kimenni a medvektol. Majd meg oda is bejonnek es kivesznek. A parlamenttagokat es a Zoldeket kellene a medvek koze zarni, jol meg sebezzek oket, majd azutan latnam meg, hogy vedeneke nagy vehemenciaval oket !

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 17:52
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Ez már több a soknál !!! Miért nem lehet az ilyen veszélyes állatokat pár nagy erdőbe bekeríteni?? Legyenek végre már medverezervatumok! Az menjen oda aki szereti ezeket az állatokat! Az ember pedig érezze magát biztonságban, ha a természetben van útja. Ha nincs kölcsönös tiszteletadás, megoldást kell keresni…még hány ember áldozat kell ehhez?? Hol a józan ész?

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 19:18
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Meddig nézik még tétlenül ártatlan emberek szenvedését?szégyen ami történik medve ügyben Romániában!Hozzanak létre rezervátumot a medvéknek!

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 20:25
  ÉRTÉKELÉS: 1

  Tánczos Barna úr már kérte, hogy 24 órán belül kilőhessék a vadat. De hát a kötekedés és vádaskodás könnyebb, mint az utánanézés.

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 21:55
  ÉRTÉKELÉS: 6

  A sípályán látott medve család végett már jó ideje nem járok Sugásfürdőre védtelen járművel (gyalog, rollerrel, kerékpárral). Egyszerűen tulszaporulat van az erdőkben, szabályozni kell a populációt, mert az is állat kínzás, hogy az erdogazdalkodassal elvesszuk az elohelyuket és bekenyszerulnek az ember közelébe. Majd a könnyen szerzett táplálék után, többet nem fog elmenni a hegyekbe.

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 21:51
  ÉRTÉKELÉS: 0

  Emberek,
  Teljesen világos hogy a veszélyes medve elleni azonnali 24 orás beavatkozás mellett, életszükséglet lett a medvetámadások okának megszüntetése, és ez csak a prevenciós medvekilövési kvóta alkalmazása, már idén ösztöl.
  A vadgazdák nem kellene egyáltalán beavatkozzanak, HA NEM LESZ PREVENCIÓS KVÓTA IS, ÉS EZ MÉG AZ IDÉN.
  Ki kell löni elsö lépésben 500 egyedet, ennek alapja az a TANULMÁNY amit 2016 ban hivatalosan elfogadtak a hatóságok.
  Tüntetni fogunk Junius 29 en a Miniszterium elött, számitunk több ezer emberre Nem a medvék ellen, hanem az emberek mellett- erröl szol a dolog Ettöl a medvét a vadgazdák- ÉS ÖK EGYEDÜL- VÉDIK. Vissza kell állitani egy normalitást, de ezt csak a politikum közremüködésével lehet
  Mostanig a politikum nem akarta ezt megoldani
  Most megoldhatö két lépésben
  1- intervenciós azonnali beavatkozás a veszélyesnem számitó medvék ellen- KILÖVÉSSEL kb 50 egyed 2- Prevenciós állományapasztó KILÖVÉSI MEDVEKVÓTA ott ahol sok volt a számlált medve és ahol sok medvekár történt- kb 500 egyed mindkét nemböl, a közepes korosztályból
  Ez a hirtelen, ezévi szükségesség.
  Üdv
  Benke Jozsef

 • User
  Dátum: 2021. június 26., 23:00
  ÉRTÉKELÉS: 2

  Mit is jelent egész pontosan, hogy “biztosítják a környéket”?
  Ez mostmár nemcsak nevetséges és röhejes, de felelőtlen és inkompetens magatartás is! 😡

 • User
  Dátum: 2021. június 27., 8:21
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Úgy látom, a medveügy a lakosságtól várja a megoldást. Hát akkor mirevalók odabenn Bukarestben ? Óriási fizetéseket kapnak, közben az inkompetenciájuk az egekbe kiáltó. Ideje lenne lemondjon, aki nem tudja munkáját és kötelességét végezni ígéretéhez és fizetéséhez méltóan. Az állatvédőknek pedig melegen ajánlom, fogadjanak be egy-egy medvét családtagnak, ha már szükségesnek látják őket. Foggal-körömmel védjék őket, vagy védekezzenek tőlük otthonukban.

  • User
   Dátum: 2021. június 28., 10:27
   ÉRTÉKELÉS: 4

   Mert ezek román medvék és a székelyeket el akarják űzni.

   Megáll az ész,hogy ebbenis nemzetségi problémát látnak egyesek. Esetleg azon kéne elgondolkodni, hogy ha máshol ahol van medve miért nem jár le. Lehet itt valamit rosszul csinálnak az erdőben?

 • User
  Dátum: 2021. június 28., 10:14
  ÉRTÉKELÉS: 4

  Akik ennyi , medvek altal okozott tragedia utan is a bekes egyutteles mellett voksolnak, vonuljanak utcara minden szunyogirtasi akcio elott ! Hisz elolenyek azok is es meg kell tanulni velik egyutt elni.Kulonbseg csupan a meret meg az , hogy az aprobb betegseget terjeszthet , a nagyobb marcangol , netan megol.Hajra!!!!

  • User
   Dátum: 2021. június 28., 13:05
   ÉRTÉKELÉS: 0

   Jó, hogy írja, aki a medvék ellen van, az vonuljon az utcára a szúnyogok és a kullancsok ellen is. Ők több halált és kárt okoznak. Sőt, a vakondok, darazsak, hódok, egerek, patkányok ellen is.

   Amúgy sajnos a szúnyog írtása is lehet káros.

 • User
  Dátum: 2021. június 30., 21:51
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Kérdezz meg egy régebbi erdészt, akinek ették az életét a torvágással s az ifetek kapzsiságával. Nem emlékszem pontosan, de a kivágott sávoknak volt egy méret, amit nem haladhattak meg, hogy az állatok erdőben érezzék magukat. Most a medvék egyre inkább mezei állatokká lesznek a többivel együtt.

 • User
  Dátum: 2021. július 2., 8:50
  ÉRTÉKELÉS: 0

  A sajtó és az online figyelmébe: A meteorológiai jelzések viszonylag jóslatszerűek. Közöljenek inkább vörös medvejelzéseket, a narancs is érdekel. A környezetvédők fizetnek.