Felhívás!

Már tudnak fizetni

Egy alkotmánybírósági döntés alkalmazását követően egységesíteni kellett a bértáblát Kovászna Megye Tanácsánál is. Az erre vonatkozó határozatot soros ülésén fogadta el a megyei képviselőtestület.

Az ágazatban megadott legnagyobb fizetéshez kellett mindenki bérét igazítani, és Tamás Sándor tanácselnök a megyeinfón megjegyezte, egy összesítés szerint a Vrancea megyei tanácsnál voltak a legmagasabb bérek, mert ott különböző pereket nyertek meg a közalkalmazottak és köztisztviselők. Elmondta, a béremelések miatt átszervezésre kényszerül a megyei tanács, és megbízta Henning László alelnököt, hogy dolgozzon ki egy javaslatot erre vonatkozóan, de nem kizárt, hogy ez leépítéseket is fog eredményezni.

Ellenben, jegyezte meg, a béremelés nem vonatkozik a választott tisztségviselőkre, vagyis a tanácselnökre és a két alelnökre. „Ez a dolog nincs rendben, hiszen meggyőződésem, hogy egy intézményen belül a vezetőnek nem csak a felelőssége a legnagyobb, ennek a fizetésben is tükröződnie kell. Ezért alakulhatott ki, hogy a most elfogadott tanácshatározat értelmében a 101 alkalmazott közül az én illetményem a tizedik a listán”, jegyezte meg Tamás, aki havonta 5100 lejt vihet haza.

A megyetanácselnök ugyanakkor reményét fejezte ki, hogy a béremelés vonzóvá teszi a közigazgatást a megfelelő kompetenciával rendelkező szakemberek számára, ugyanis a megyei tanácsnál szükség lenne rájuk például a pályázati, fejlesztési vagy pénzügyi osztályoknál. „Mostantól kezdve már érdemes lesz a megyei önkormányzatokhoz jönni a jó szakembereknek, mert meg tudjuk fizetni. Ez a legfontosabb üzenet, amit meg tudok fogalmazni”, nyomatékosította Tamás Sándor.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások
 • User
  Dátum: 2017. március 31., 12:47
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Az esztelneki kozbirtokossag miert nem ertesiti a tagsagot, legalabb a sajton keresztul, amikor osszak az osztalekot. Az ember egy fel ev mulva valahonnan tudomast szerez es akkor annyit adnak amennyit akarnak, de miert nem mutatnak egy hivatalos kimutatast a tagoknak, csak egy ures ,,Dispozitie De Platat” alairatnak es egyiknek adnak 140 lejt, a masiknak pont akkora teruletre es pont ott adnak 200 lejt ez igy volt mindeg amikor adtak valamit. Ez milyen konyveles???

 • User
  Dátum: 2017. március 31., 19:16
  ÉRTÉKELÉS: -2

  millyen torveny van az esztelneki kozbirtokosagnal hogy egyes szemelyeknek kell hagyateki targyalasrol akta masnak meg nem es nem is ertesit erol senkit sehol vagy a megbizot szemely aki ezzel foglakozik o donti el hogy kinek mikor es hol adja ki az osztalekot es meg anyit hogy J. Z. medig akar meg a kozbirtokosok hatan eloskodni mas megyekbe ez nem igy mukodik pl. Hargita megyebe

 • User
  Dátum: 2017. április 4., 22:50
  ÉRTÉKELÉS: 3

  Majd felemelteti Dragnea 80 %- al az elnok es polgarmester Uraket”” is ,akkor sirankozik-e ?
  Na de !01 alkalmazott a megyei tanacsnal az meg kiskutyabol is sok! Vannak es lesznek “szererencses emberek”valakiknek a valakii akiket tarthat a Kovaszna megyei minimalberen tengodo nagytobbseg !!