Felhívás!

Feljelentésre biztatnak

Feljelentésre biztatnak Kovászna megye

Az ünnepek környékén, jelen esetben a húsvétra való tekintettel, országos szinten, így Háromszéken is gyakoribbá váltak az élelmiszerellenőrzések, hogy a felelős hatóságok megelőzzék az esetleges élelmiszermérgezéseket.

Március 15-én rajtolt, és egészen április 15-ig tart az ellenőrzéssorozat, amelynek részeként a felügyelők a bárányhús-, tojás-, illetve az állati, vagy más eredetű élelmiszerek előállítását, szállítását, tárolását, forgalmazását veszik górcső alá – tájékoztatott dr. Sikó-Barabási Sándor megyei főállatorvos. A Kovászna Megyei Állategészségügyi és Élelmiszerbiztonsági Igazgatóságon ebben a periódusban szombaton és vasárnap is állandó szolgálat működik, így bármilyen rendellenességet reális, hatékony időben lehet jelenteni, ugyanakkor a sürgősségi riasztásokat kiszolgáló telefonszámok is ki vannak függesztve a piacokon.

Sepsiszentgyörgy esetében a 0745.023.927-es számot lehet tárcsázni, Kézdivásárhelyen a  0743.096.107-et, Baróton a 0744.220.099-et, Kovásznán a 0721.373.851-et, illetve Bodzafordulón a 0769.054.809-et. A megyei főállatorvos érdeklődésünkre kifejtette, hogy ajánlatos kimondottan engedélyezett helyekről vásárolni, nem érdemes az utcán, koszos csomagtartókból venni a bárányhúst, tojást, hiszen egészségünkkel játszunk.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.