Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Látogatási tilalom a kórházakban

Csütörtökön az országos járványügyi hatóság bejelentette, járványszerűen megemelkedett az influenzás megbetegedések száma. A légúti fertőzések növekedése miatt több háromszéki kórház is látogatástilalmat vezetett be.

Canea-Kocsis András, a kézdivásárhelyi városi kórház menedzsere pénteken lapunknak úgy nyilatkozott: „Egyelőre hivatalos átirat nem érkezett hozzánk, magam is a médiából értesültem a helyzetről, ám az osztályvezetők javaslatára intézményünk vezetősége úgy döntött, szombattól minden osztályon meghatározatlan időre látogatási tilalmat rendelünk el. Arra kérünk mindenkit, ezt tartsák tiszteletben.” Hangsúlyozta, az általa vezetett intézményben nem beszélhetünk influenzajárványról, a felső légúti megbetegedéssel kezelt páciensek száma az évszakra jellemző.

Hirdetés
Hirdetés

András-Nagy Róbert, a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház igazgatója kérdéseinkre elmondta, hétvégén az újszülött, illetve a gyermekgyógyászati osztályokon vezettek be látogatási tilalmat, illetve mától (hétfőtől) a kórház minden osztályára kiterjesztették azt.
– Meghatározatlan időre vezettük be a tilalmat, miután észleltük, hogy emelkedik a felső légúti betegségek száma. Fontos megjegyezni, hogy a vírus idén nem annyira agresszív, mint az elmúlt években, többnyire könnyű lefolyású a betegség – mondta.

A Kovászna Megyei Közegészségügyi Igazgatóság keretében működő járványügy adatai is ezt támasztják alá: habár múlt héten 11 grippés esetet is igazoltak, illetve 2 hét alatt 2439-ről 3267-re emelkedett a betegek száma a megyében, a pácienseknek csupán 1,9%-a igényelt kórházi kezelést, az alsó légúti fertőzések száma pedig csupán 40 esettel emelkedett két hét alatt.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük