A honlap többnyire a Kovászna megyében megjelenő Székely Hírmondó napilap írásait jeleníti meg, de csak részben azonos annak tartalmával.

Kutya esett áldozatul

Kutya esett áldozatul Kovászna megye

Újabb farkastámadás történt a napokban az Olt mentén. Ezúttal egy oltszemi ház udvarára hatoltak be a vadak, és annak rendje és módja szerint leették a házőrző kutyát a láncról.

Fodor István, a helyi vadásztársaság vezetője elmondta: az eset nem valahol az esztenán, vagy az erdő szélén, hanem az országút mentén történt.
– Ahogy megyünk be Bodok felől Oltszemre, az első ház udvarán történt az eset. A farkasok éjszaka megtámadták az állatokat védő kutyát, és a házőrzőből nem maradt meg, csak a feje, a gerince és az egyik lába – magyarázta a bodoki polgármester, aki szerint „jól nézünk ki”, mert a medvék után most a farkas védelmét kezdik egyre gyakrabban emlegetni a bukaresti illetékesek.
Legutóbb egy hónapja, Étfalván törtek be egy gazda kertjébe a farkasok. Akkor összesen öt juh és négy bárány esett áldozatul. A kárt ugyan felmérték, de a gazdák nagytöbbsége már nem fecséreli az időt a reklamációval, mert úgysem, vagy csak többéves késéssel kapnak kártérítést. Az érintettek szerint „mindaddig nem lesz rend”, amíg a vonatkozó döntéseket olyanok hozzák meg, akik „vadállatot csak a televízióban látnak”.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Múzeumba került az STV stúdió-felszerelése

Volt egyszer Szentgyörgyön egy helyi tévéadás, amelyet 1995-től 2005-ig Szalló László működtetett Selectronik TV (STV) név alatt, és amelyre most nemcsak az egykori stábtagok emlékeznek szívesen, hanem azok is, akik látták műsoraikat. Csáky Ernő mérnöktanár kezdeményezésére a valamikori stúdió péntektől része a Puskás Tivadar Szakközépiskolában berendezett, általa alapított Távközlési Kismúzeumnak, és didaktikai célokat szolgál majd. Az avatón a hajdani munkatársak jó része jelen volt.

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

Dán nordmannfenyők Szentkatolnáról

A karácsony közeledtével egyre többen kezdenek azon gondolkodni, honnan szerzik be a karácsonyfát. A székelyföldi erdők iránt fokozottabb érzékenységet tanúsítók előszeretettel fordulnak olyanokhoz, akik külföldről importálják az ünnep eme jelképét. Ez utóbbiak közé tartozik a szenkatolnai Bakk Zoltán is, aki kilenc év dániai munka után döntött úgy, hogy a székelyekkel megkedvelteti a nordmannfenyőt.