Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Körforgalom-felújítás az alapoktól

Körforgalom-felújítás az alapoktól Kovászna megye

Kézdivásárhelyen a felújítás alatt levő Bem József utcai körforgalom bizonyos szakaszán elkerülhetetlen az újraalapozás, derült ki a kopóréteg felmarása után. Emellett az Ady Endre és Dózsa György utcák újraaszfaltozásáról is kérdeztük Szilveszter Szabolcs alpolgármestert.

Hirdetés
Hirdetés

Mielőtt munkához láttak a 11-es jelzésű országút miatt rendkívül forgalmas Bem József utcai körforgalom fejújításához, Szilveszter Szabolcs bízott abban, hogy elegendő lesz a kopóréteg újraaszfaltozása, nem lesz szükség újraalapozásra. Ám ez nem az elképzelések szerint alakult. „Egy szakaszon fel kellett szedni az alapot (fotó), hiszen ott állandóan megtűrődött az aszfalt, és az illetékesek szerint, amennyiben csupán a kopóréteget újították volna fel, ez nem oldotta volna meg a problémát” – fejtette ki az alpolgármester. Hozzátette, a vasúti átkelő előtti sávot is újraalapozzák. „A vasúti átkelő ki van cserélve és a Bem József utca oroszfalvi részén is újraalapozták az utat, ezért, hogy az átjárónál ne legyen hepehupás, döcögős az út, a vasúti átkelő előtti, körforgalom-közeli 30 méteres útszakaszt is újra kell alapozni” – érvelt, hozzátéve, reméli, június végéig végeznek a felújítással.

Az Ady Endre és Dózsa György utcákban a megrongálódott kopóréteget felmarták és hozzáláttak az aszfaltozáshoz. „Az Ady-utca egyik sávjára már rákerült az új kopóréteg. Murphy törvénye picit közbeszólt, hiszen kedden a tervek szerint befejezték volna a másik sávot is és szerdán a Dózsa-utca aszfaltozásához láttak volna hozzá, azonban az aszfaltgyárnál adódott mechanikai probléma miatt picit csúszik az egész. De rajta vannak az ügyön és hamarosan új aszfaltszőnyegen folytatódhat a közlekedés mindkét utcában” – hangsúlyozta az elöljáró.

Hozzátette, az említett utcákban új járda- és bicikliút létesítését is tervezik, ám ennek megvalósítása a procedúra miatt másfél-két évig elhúzódhat, ezért nem vártak addig az ivóvíz- és szennyvízhálózat cseréje következtében megrongálódott aszfaltréteg cseréjével.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2023. június 10., 12:10
    ÉRTÉKELÉS: 3

    Egy ilyen munkalatot nem nyar elejen kezdenek el hanem kora tavasszal ammikor sokkal kevesebb auto ban az utakon !!! Egyebkent soha nem ertetten neg hogy miert kell egy evtizedek ota ledongolt alapot felmarni es ujbol dongolni , az olyan ugyse lesz mint amijen kemeny volt az legyen tutti, ja ertem igy tobb penzt lehet elkerni erte, igy mar ertheto is !!!