Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Könnygázzal lefújt betegek

Hétfőn a sepsiszentgyörgyi Dr. Fogolyán Kristóf Megyei Sürgősségi Kórház járóbeteg-rendelőjében az egyik biztonsági őr könnygázt kellett bevessen az újonnan bevezetett szigorítások miatt háborgó betegekkel szemben.

A történteket egy, az incidensbe akaratlanul belekeveredett személy mesélte el lapunknak. Az új intézkedések miatt egyenként engedték be a betegeket a poliklinika bejáratánál, lassan haladt a sor, gyűltek az emberek, hideg is volt aznap, ezért egyesek elkezdtek hurrogni. Ezt követően nagyon hirtelen dühödött fel a tömeg, hátulról kezdték el taszigálni egymást az emberek, de volt, aki az ajtót rángatta, erre érkezett a biztonsági őr válasza, a könnygáz.

Hirdetés
Hirdetés

– Az általunk szerződtetett őrzővédő cég 25 éves őre a felbőszült tömeg láttán elvesztette a fejét, és könnygázt használt. Nem focimeccsen volt, ezért elítélem a tettét, ugyanakkor kis mértékben meg is értem őt, hiszen többtucat dühös ember előtt állva – akik az ajtót nyomják befelé – akart feladatának eleget tenni. Jómagam is a helyszínre siettem, és sikerült végül józan szóval megnyugtatni a betegeket. Kértük az őrző-védő céget, hogy helyezze át más munkapontra a fiatal őrt. Szerencsére senki nem szorult orvosi kezelésre – részletezte András-Nagy Róbert, a kórház igazgatója.

A szakember ezúton is nyugalomra, megértésre, együttműködésre kéri a polgárokat, betegeket, hiszen – amint hangsúlyozta – a szigorításokat a betegek, de az egészségügyi dolgozók biztonsága érdekében hozták, mert, ha ezek lebetegednek, nem lesz, aki ellássa a rászorulókat, pácienseket.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások
  • User
    Dátum: 2020. március 19., 19:57
    ÉRTÉKELÉS: 4

    Ugy hallottam, keddtol mar nem Szabo doktor a kezdi korhaz igazgatoja, hanem Borbath doktorno. Ezt ha igaz a korhazmikor akarja tudatni az emberekkel? s mert valtottak le?