Felhívás!

Kitárta kapuit a karácsonyi gyermekváros

Kitárta kapuit a karácsonyi gyermekváros Kovászna megye

Ma még látogatható a kézdivásárhelyi sportcsarnok előtti téren a civil szervezetek összefogásának köszönhetően szerdán megnyílt karácsonyi gyermekváros.

A színpadon a helyi óvodák és iskolák, egyházi és világi kórusok, népdalcsoportok és zenekarok változatos zenei produkciókkal kápráztatták el a nagyérdeműt. Ma 17 és 20 óra között az Antanténusz Egyesület meséje után a Csipkerózsika-napközi óvodásai, a Petőfi-iskola negyedikesei, a Nagy Mózes-líceum tanárai, az Ego Sum, majd Biszak Beáta szórakoztatja a közönséget. Emellett a kicsik a Mikulássarokban a nagyszakállúnak mondhatják el kívánságaikat, megcsodálhatják az élő betlehemet, a városi kisvonaton, illetve lovasszánon utazhatnak, finomságokat kóstolhatnak, a sportcsarnok előterében pedig változatos kézműves-foglalkozásokon vehetnek részt.

A rendezvényt megálmodó Wegener–Pro Sanitate Alapítvány nevében Bakk-Vitális Kinga elnök nyilatkozott lapunknak. „Tavaly jött az ötlet, hogy más városok mintájára készítsünk gyerekvárost, amit akkor hatalmas összefogással sikerült megvalósítani. Idén is maradtunk fő támogatónak, ám a főszervezést a helyi önkormányzat vállalta fel, hiszen a rendezvény az egész városnak és környékének, minden gyereknek szól. Úgy vélem, tavalyhoz képest sikerült hangulatosabbá varázsolni az eseményt”, summázott.

A helyi önkormányzat mellett a főszervezést felvállaló Kézdivásárhelyi Aktív Nők Egyesülete nevében annak elnöke, Fejér Melinda osztotta meg gondolatait lapunkkal. „Tagjaink szívügye ez a rendezvény. Jó látni a gyerekeket, amint ránk mosolyogva mondják, »né, itt a Mikulás, s milyen szépek a fények!« Célunk, hogy a kicsiktől kapott örömöt átadjuk a felnőtteknek is, hogy mindenki érezze, ez a rendezvény a város ünnepe”. Szombaton a Gábor Áron téren 17.30-tól kezdődik a gyertyagyújtásra hangoló műsor, majd a betlehemi láng fogadását követően meggyújtják a negyedik adventi gyertyát.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.