Hirmondo
Hirdetés
Hirdetés

Győzelemmel zárnák az évet

Győzelemmel zárnák az évet Sport

Ma 20 órától a Concordia Chiajnát fogadja Sepsiszentgyörgyön a Sepsi OSK a téli leállás előtti utolsó mérkőzésen. Az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 21. fordulójában az a Concordia lesz a piros-fehérek ellenfele, amelyet ebben az idényben, szeptember 14-én egyszer már legyőztek, méghozzá 3–0-ra.

Hirdetés
Hirdetés

A két csapat eddig öt alkalommal találkozott egymással az élvonalban, két döntetlen mellett egy alkalommal nyert a Sepsi OSK, kétszer pedig a Concordia. Az előző idény alapszakaszában előbb 2–1-re győzött Chiajna, majd a visszavágón 1–1-es döntetlen született. A rájátszásban: Concordia – Sepsi OSK 1–1, OSK–Concordia 0–2. Az idei kiírásban fölényes, háromgólos sikert aratott a Sepsi OSK, Tandia két, Nouvier egy gólt jegyzett. Szép karácsonyi ajándék lenne hasonló magabiztos győzelemmel búcsúztatni az évet.

Hasonlóan vélekedik Eugen Neagoe, a Sepsi OSK vezetőedzője is, aki optimista az esélyeiket illetően.

– Az év utolsó mérkőzése előtt állunk, ami nagyon fontos számunkra, biztos vagyok benne, hogy a fiúk is készen állnak erre a játékra. Egész héten nagyon összpontosítottak az edzéseken, jó lenne, ha egy szép diadallal búcsúztathatnánk az évet. Nem lesz könnyű dolgunk, senkit ne tévesszen meg az, hogy a Concordia Chiajna jelenleg kiesőhelyen áll, mivel vannak értékes és tapasztalt játékosai. Győzelemmel szeretnénk megerősíteni pozíciónkat a rangsorban, és döntő lépést tenni a felsőházi rájátszás felé – fogalmazott tegnapi sajtótájékoztatóján a szakember.

A vezetőedző sárgalapos eltiltás miatt nem számíthat a csapat gólkirályára, Ibrahima Tandiára, de bízik benne, hogy aki majd helyette pályára lép, pótolni tudja a hiányát.

– Minket nem érdekelnek az ellenfeleink eredményei, számunkra a mi játékunk a fontos, szeretném győzelemmel megkoronázni az őszi jó szereplésünket, így köszönve meg a szurkolóink támogatását. Azt akarom, hogy az ünnepek elteltével, január 4-én újult erővel, kipihenten fogjunk neki a felkészülésnek, és sikerrel vegyük az alapszakaszból hátralevő öt fordulót. Véleményem szerint sikeres évünk volt, valóban sok változtatáson ment keresztül a csapat, minden, amit elértünk a fiúk érdeme, olyan játékosokat sikerült idecsábítanunk, akik sokat hozzátettek a csapat játékához, igazi családdá formálódtunk – tette hozzá Neagoe.

A 21. forduló nyitányán Krajova Mitriţă duplájával 2–0-ra verte a Medgyesi Gázmetánt. A további program: ma 17.30-tól Jászvásár – Voluntari, 20 órától Sepsi OSK – Concordia Chiajna; szombaton 13 órától Hermannstadt – Viitorul, 20 órától FCSB – Kolozsvári CFR.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük