Felhívás!

Kinevezte a kormány a Kovászna megyei prefektust

Kinevezte a kormány a Kovászna megyei prefektust Kovászna megye

A kormány szerdai ülésén kinevezte Ráduly Istvánt, az RMDSZ jelöltjét Kovászna megye prefektusává.

Ráduly István 2004 óta Uzon község polgármestere. Az 52 éves politikus jogászi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem óraadó tanára. Polgármesteri tevékenysége idején a kiemelt köztisztviselői státust is megszerezte.

Ráduly István volt az első székelyföldi polgármester, akinek a korábbi Kovászna megyei prefektussal folytatott hosszas pereskedés után 2014 januárjában el kellett távolíttatnia a székely zászlót Uzon község polgármesteri hivataláról.

Céljai között azt emelte ki az RMDSZ szerdai közleményében, hogy javítsa a prefektusi hivatal és az önkormányzatok közötti viszonyt, és növelje a kormánynak alárendelt Kovászna megyei intézmények működési hatékonyságát.

Hargita megyének is van prefektusa

A szerdai kormányülésen nevezték ki Szabó Zsoltot, az USR-PLUS Szövetség jelöltjét is Hargita megye prefektusává.

Szabó Zsolt a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Műszaki Kollégium 37 éves román-angol szakos tanára. 2017 és 2020 között a szegedi József Attila Tudományegyetem román nyelv és irodalom tanszékén tanított, ahonnan azonban visszatért szülővárosába. A tavaly szeptemberi önkormányzati választásokon az USR-PLUS szövetség jelöltjeként szállt versenybe Gyergyószentmiklós polgármesteri székéért, és a szavazatok 3,2 százalékát szerezte meg. Az USR-PLUS szövetség a tiszta közélet jelszavával próbálta megszerezni a székelyföldi választók támogatását.

Szintén szerdán nevezték ki az RMDSZ-es Budai Richárdot Bukarest alprefektusi tisztségébe.

Buday Richárd jogász, 2003 óta vezeti az RMDSZ bukaresti szervezetét. A politikus 2009-től a bukaresti Petőfi Művelődési Társaság elnöke.

Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.

Hozzászólások