Hirdetés
Hirdetés
Felhívás!

Kinevezte a kormány a Kovászna megyei prefektust

Kinevezte a kormány a Kovászna megyei prefektust Kovászna megye

A kormány szerdai ülésén kinevezte Ráduly Istvánt, az RMDSZ jelöltjét Kovászna megye prefektusává.

Hirdetés
Hirdetés

Ráduly István 2004 óta Uzon község polgármestere. Az 52 éves politikus jogászi végzettséggel rendelkezik, vidékfejlesztésből és turizmusból doktorált, a Babeș-Bolyai Tudományegyetem óraadó tanára. Polgármesteri tevékenysége idején a kiemelt köztisztviselői státust is megszerezte.

Ráduly István volt az első székelyföldi polgármester, akinek a korábbi Kovászna megyei prefektussal folytatott hosszas pereskedés után 2014 januárjában el kellett távolíttatnia a székely zászlót Uzon község polgármesteri hivataláról.

Céljai között azt emelte ki az RMDSZ szerdai közleményében, hogy javítsa a prefektusi hivatal és az önkormányzatok közötti viszonyt, és növelje a kormánynak alárendelt Kovászna megyei intézmények működési hatékonyságát.

Hargita megyének is van prefektusa

A szerdai kormányülésen nevezték ki Szabó Zsoltot, az USR-PLUS Szövetség jelöltjét is Hargita megye prefektusává.

Szabó Zsolt a gyergyószentmiklósi Batthyány Ignác Műszaki Kollégium 37 éves román-angol szakos tanára. 2017 és 2020 között a szegedi József Attila Tudományegyetem román nyelv és irodalom tanszékén tanított, ahonnan azonban visszatért szülővárosába. A tavaly szeptemberi önkormányzati választásokon az USR-PLUS szövetség jelöltjeként szállt versenybe Gyergyószentmiklós polgármesteri székéért, és a szavazatok 3,2 százalékát szerezte meg. Az USR-PLUS szövetség a tiszta közélet jelszavával próbálta megszerezni a székelyföldi választók támogatását.

Szintén szerdán nevezték ki az RMDSZ-es Budai Richárdot Bukarest alprefektusi tisztségébe.

Buday Richárd jogász, 2003 óta vezeti az RMDSZ bukaresti szervezetét. A politikus 2009-től a bukaresti Petőfi Művelődési Társaság elnöke.

Hirdetés
Hirdetés
Névtelen hozzászólás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Hozzászólások